Online provera da li imate neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa

JAVNI PORTALI  
Online provera da li imate neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa

SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE

Danas je startovao online portal preko kojeg svi građani u Srbiji mogu da provere da li imaju neplaćene kazne ili druge novčane iznose.
Ovaj registar se nalazi na adresi: https://rnk.sipres.sud.rs/ i vrlo je lak za upotrebu. Neophodno je jedino uneti ime, prezime i JMBG za fizička lica ili broj putne isprave – pasoša za strane državljane i dobićete obaveštenje da li imate obaveza prema državi. Takođe, sličan proces je i za firme. Potrebno je da unesete naziv firme i PIB (poreski identifikacioni broj) i rezultati pretrage, ukoliko ih ima, biće ispisani ispod.

Kako da „se proverite“?

– Pretraga se vrši upotrebom ćiriličnog ili latiničnog pisma, bez obzira na izabrano pismo portala.
– Tačnost pretrage zavisi od ispravno unešenih podataka u Prekršajnom sudu.
– Morate uneti ime i prezime i JMBG, odnosno naziv firme i PIB ili broj putne isprave za strano lice (koristiti karaktere ć,č,đ,ž,š).
– Polja obeležena sa * su obavezna polja.
– Brisanje iz Registra će se izvršiti nakon plaćanja svih dugovanih iznosa. Prekršajni sud koji je izvršio upis će odmah nakon evidentiranja uplata izvršiti brisanje vaših podataka iz Registra (član 334, stav 3, Zakona o prekršajima, Sl.glasnik 65/13).
– Ukoliko ste već platili neki od navedenih dugovanih iznosa, sa potvrdom o izvršenom plaćanju obratite se Prekršajnom sudu koji je izvršio upis vaših podataka u Registar.

SJAJNO!



2 odgovora na temu "Online provera da li imate neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa"

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login