Srbija ima otvoren put za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016

KOŠARKA  
Srbija ima otvoren put za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016

SJAJNE VESTI ZA KOŠARKU U SRBIJI

Košarkaška Reprezentacija Srbije, u žrebu za kvalifikacioni turnir koji vodi na Olimpijske igre u RIO 2016, nije mogla bolje da prođe. Naše talije, Ana Dabović i Raša Nesterović, izvlačili su kuglice sa ekipama i tako našim momcima doneli radost i osmehe na licima. Od 18 ekipa, koliko je bilo u šeširima, napravljeno je 6 grupa po 3 učesnika u svakoj od njih. Plasman na Olimpijske igre izboriće samo prvoplasirane selekcije sa kvalifikacionih turnira koji će se održati od 4. do 10. jula u Beogradu, Manili i Torinu, dok su plasman u RIO ranije obezbedili SAD, Brazil, Australija, Nigerija, Venecuela, Argentina, Španija, Litvanija i Kina.

Turnir u Srbiji (Beograd):

Grupa A
1. Srbija
2. Angola
3. Portoriko

Grupa B
1. Japan
2. Češka
3. Letonija

Turnir na Filipinima (Manila):

Grupa A
1. Turska
2. Senegal
3. Kanada

Grupa B
1. Francuska
2. Novi Zeland
3. Filipini

Turnir u Italiji (Torino):

Grupa A
1. Grčka
2. Meksiko
3. Iran

Grupa B
1. Tunis
2. Hrvatska
3. Italija

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije prilično je zadovoljan žrebom u Ženevi za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali isto tako je svestan da nema opuštanja:

„Može da se kaže da smo izbegli neke jače rivale i dobili, uslovno rečeno, lakše protivnike iz nekih šešira, ali sve to ne treba da nas opusti. Svi dolaze rasterećeni u Beograd, svi znaju, a i mi znamo, da smo favoriti. Sigurno je da će protiv nas sve ekipe probati da odigraju na najvišem mogućem nivou i jedino što ne smemo da uradimo je da, pored svega u šta verujemo, potcenimo timove koji su sa nama u grupi, ni Češku, ni Japan, ni Angolu, ni Letoniju, ni Portoriko.
Puna dvorana, veliko navijanje, veliko srce, opterećenje koje moramo da nosimo, a sa kojim ćemo sigurno znati da se izborimo, ne treba da nas sputaju, već sve to treba da bude vetar u leđa koji će nam pomoći da dođemo do cilja, do plasmana na Olimpijske igre.
Kada dobijete domaćinstvo kvalifikacionog turnira, kada imate tim takvog kvaliteta kao što je naš, kao i kontinuitet rada, onda nije bitno ko je sa vama u grupi, jer je cilj do koga morate da dođete plasman na OI.“

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login