Velimir Stjepanović danas oborio još 2 rekorda na mitingu u Luksemburgu

NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  

SJAJNE VESTI DONOSI VELIMIR STJEPANOVIĆ

Ako je juče bio odličan dan za našeg plivača Velimira Stjepanovića, kako bi mogli da nazovemo današnji dan? Zlatni dan? Dijamantski dan?
Velja je oduševio sve u Luksemburgu jer je na trkama od 100, 200 i 400 metara kraul postigao nešto što mnogi plivači žele, a ne mogu dostići. Naš zlatni plivač je oborio 3 rekorda ovog mitinga i postavio novi domaći zadatak za buduće plivače.
Stjepanović je posle kvalifikacija na svom twiter profilu „tvitnuo“:

„400m sam plivao pametno, 100m sam plivao brzo. Vidimo se večeras u finalima 🙂 @luxeuroswim PS: Bravo Nole, kralju i care!“

Finale trke na 100m kraul isplivao je za 48 sekundi i 50 stoti, pa je tako bio prvi ispred Prauda i Elsajeda. Ovo je najbolji rezultat na „Euromit“ takmičenju od početka. Takođe, i u finalu na 400m kraul sa vremenom 3:48 i 70 stoti postavio je novi rekord na ovom takmičenju i upisao treću zlatnu medalju u Luksemburgu. Juče nas je obradovao sa prvom medaljom i oborenim rekordom na 200m kraul sa vremenom 1:48 i 10 stoti.

Nakon svih trka naš plivač je izjavio:

„Bio je ovo zaista dobro i uspešno takmičenje za mene. Uživao sam. Volim da dolazim u Luksemburg. Nadam se da ću da održim ovu formu, kako za Evropsko prvenstvo u Engleskoj, a potom i za Rio gde želim da pokažem ono najbolje od sebe.
Nije mi bilo toliko bitno ko pliva pored mene u bazenu, više sam na ovaj miting gledao kao na priliku da se trkam sam sa sobom. Da proverim koliko mogu, u situaciji kada nije prisutan prevelik pritisak. Zadovoljan sam kako je sve prošlo.“

Velja je prokomentarisao i Novakovu dominaciju:

„Imao sam par sati na raspolaganju posle kvalifikacija, koje sam iskoristio da gledam finale Australijan opena. Nole je ponovo sve oduševio, preneo mi je deo pobedničke energije i inspirisao me je da pružim maksimum u bazenu. Svaka mu čast na onom što radi.“

Velimiru sledi povratak u Dubai na nastavak trenuinga pred naredno takmičenje koje će se održati u Srbiji. Krajem februara svi ljubitelji plivanja će imati priliku da gledaju Velju na državnom prvenstvu Srbije u Beogradu.

Šta reći drugo za ovog mladog i talentovanog plivača, a da ne bude hvalospev? Verovatno je najbolje da kažemo da je ovo tek početak i da Velji poželimo nove pobede i nove rekorde!

BRAVO VELJO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login