„Geox“ otvorio fabriku u Srbiji

POSAO, INVESTICIJE, IZVOZ  
„Geox“ otvorio fabriku u SrbijiSJAJNE VESTI IZ VRANJA

Sa 1.165 prodajnih objekata širom sveta, poslovanjem u 115 zemalja sveta, 4.173 zaposlena radnika i stalno rastućim godišnjim prihodom italijanska kompanija „Geox“ je završila izgradnju prvog proizvodnog pogona u Srbiji. Zahvaljujući 60 patentiranih proizvodnih tehnologija obuća kompanije „Geox“ garantuje savršen komfor stopalima koji kupci širom sveta prosto obožavaju.
Inače, sam naziv kompanije potiče od grčke reči „Geo“ koja označava zemlju i slova „X“, simbol najnaprednije italijanske tehnologije za proizvodnju. Ova kompanija ima proizvodne pogone još i u Kini, Vijetnamu, Indoneziji, Južnoj Koreji i Brazilu, a od juče i u Srbiji.

U izgradnju pogona i sve pripremne radnje za otpočinjanje proizvodnje je uloženo 15,8 miliona evra. Grad Vranje je sopstvenim sredstvima finansirao izgradnju infrastrukture neophodne za početak rada, odnosno izgradnju nove vodovodne mreže, pristupnih saobraćajnica, atmosferske i fekalne kanalizacije, PTT mreže i mreže za napajanje fabrike električnom energijom. Grad je ustupio 110.751 m2 zemljišta u industrijskoj zoni, čija je vrednost 555.000 evra. Planirano je da bude otvoreno ukupno 1.250 radnih mesta. Država je za realizaciju ovog projekta opredelila podsticajnih sredstava u iznosu od 11.250.000 evra, odnosno za svako radno mesto po 9.000 evra. Tome treba dodati i ulaganja u iznosu od 100 miliona dinara za finansiranje procesa nivelacije zemljišta. Očekuje se da će ova fabrika, od ruku marljivih radnika Pčinskog okruga, dobijati 1.250.000 pari obuće godišnje koje će plasirati na inostrana tržišta.

Svečanosti otvaranja ove fabrike u Vranju juče je, među predstavnicima naše države, bio i osnivač i predsednik kompanije Mario Moretti Polegato.

Interesantna je njegova ideja o otpočinjanju ove vrste proizvodnje. Naime, Mario je na ideju došao pošto se vratio sa putovanja kroz sunčani Reno u Nevadi sa probušenim đonovima na svojim cipelama. Tada je shvatio da su se zahvaljujući tom nesrećnom događaju njegova stopala zapravo osećala konfornija. Po povratku je osnovao malu porodični firmu koja je počela da kreira novu inovativnu tehnologiju elastičnih đonova za obuću sa rupicama, koji će obezbediti „disanje“ cipela.
Baš taj „respiratorni sistem“ obuće ovom čovek je doneo svetsku slavu. Predlažemo da i vi pokušate da svoje, možda na prvi pogled nebitno zapažanje rešenja problema, patentirate i učinite ga sjajnom vešći za sve nas.

SJAJNO!Jedan odgovor na temu "„Geox“ otvorio fabriku u Srbiji"

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login