Navijajmo za studente Pravnog fakulteta iz Niša

DOGAĐAJI, OBRAZOVANJE, PROMOCIJA SRBIJE  
Navijajmo za studente Pravnog fakulteta iz Niša

SJAJNE VESTI DONOSE STUDENTI IZ NIŠA

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, kao sudska institucija za ljudska prava osnovana od strane Saveta Evrope 1959. godine radi zaštite prava i sloboda garantovanih Evropskom konvencijom o ljudskim pravima (1950. godina), svake godine organizuje takmičenje studenata evropskih pravnih fakulteta u simulaciji suđenja. Sad već po četvrti put studenti Pravnog fakulteta iz Niša izborili su se za učešće na ovom takmičenju.

Podsećanja radi, 2014. godine šestočlana ekipa studenata pod nazivom „Justicija“ pobedila je ekipu iz Danske u simulaciji sudskog spora i tada se prvi put na ovom takmičenju dogodilo da pobedi ekipa sa Balkana. Potom se ekipa studenata pod istim nazivom susrela i 2015. godine u superfinalu sa ekipom Danske od koje je ovog puta izgubila, ali ostvarivši jednako vredno drugo mesto i pored veoma kvalitetne konkurencije. Danas, kao i svih prethodnih godina, studenti se suočavaju sa situacijom da su se plasirali na ovo završno takmičenje sa 15 drugih ekipa, ali pored priprema sa svojim mentorima istovremeno pokušavaju da stvore i finansijske preduslove za odlazak na takmičenje. U pitanju je iznos od 1.200 eura na račun kotizacije, dok im je avionske karte finansirao sam fakultet u iznosu od 1.500 eura. Sa tim problemom studenti su danas upoznali i gradonačelnika Grada Niša, koji je najavio osnivanje Fonda za podsticanje razvoja talentovanih učenaka i studenata, čemu se svi nadamo. Time bi se stvorili zakonski uslovi da grad finansira svoje mlade talente, učenike i studente. Imajući u vidu da nije još puno vremena preostalo, jer će takmičenje biti održano od 14. do 19. februara, verujemo da ove mlade talenti neće ništa omesti da se dobro pripreme i ponovo nas obraduju.

Pogledajte prilog TV Zona Plusa:

I pored ovih teškoća sigurno da su fakultet, „Sjajne vesti“, a i naša zemlja ponosni na studente prava iz Niša, koji su jedini u regionu izborili učešće na ovom takmičenju.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Navijajmo za studente Pravnog fakulteta iz Niša"

  1. Pingback: Tradicionalno obeležavanje dana studenata Univerziteta u Nišu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login