„Trendtex“ iz Prijepolja pokreće šivaće mašine u gornjomilanovačkom „Rudniku“

INVESTICIJE, POSAO  
„Trendtex“ iz Prijepolja pokreće šivaće mašine u gornjomilanovačkom „Rudniku“

SJAJNE VESTI IZ PRIJEPOLJA

Jedan od najuspešnijih proizvođača zaštitne radne odeće u Srbiji, kompanija „Trendtex“ iz Prijepolja će za deset do petnaest dana pokrenuti šivaće mašine i u gornjomilanovačkom „Rudniku“ što je danas dogovoreno između čelnih ljudi ove kompanije i predstavnika opštine Gornji Milanovac. Dogovoren je zakup 5.000 kvadratnih metara proizvodnih hala MK „Rudnik“ i investicije u iznosu od 1,2 miliona evra. Ove investicije su namenjene kupovini i renoviranju postojećeg objekta i energetskih postrojenja, kupovini nove opreme i rezervnih delova kao i obuku novih radnika. Najavljeno je otvaranje 270 novih radnih mesta za konfekcionare, odnosno ukupno 300 novih radnih mesta za nezaposlene sa teritorije ovog grada. Takođe, opštinske vlasti su najavile i prilagođavanje obrazovnih profila u lokalnim srednjim školama ukoliko se javi potreba za tim i pružanje druge tehničke i logističke podrške investitoru.
S obzirom na dugogodišnju tradiciju u konfekcijskoj proizvodnji koju imao „Rudnik“ i na postojeće proizvodne i kadrovske kapacitete, očekuje se da će ova prijepoljska kompanija uz manja ulaganja i za kratak vremenski rok postići planirani obim proizvodnju, koji je u potpunosti namenjen izvozu. Stoga je juče pod pokroviteljstvom NSZ Čačak- Ispostave Gornji Milanovac održan sastanak između predstavnika „Trendtex“ i 270 nezaposlenih konfekcionare, uglavnom bivših radnika MK „Rudnik“.
Inače, da se radi o projektu za koji se sa pravom očekuje da će imati uspeha govori i činjenica da je kompanija „Trendtex“ osnovana 2002. godine sa 100 procentnim stranim kapitalom, da ima proizvodne pogone u Tešnju u Bosni i Hercegovini površine 1.700 kvadratnih metara i Prijepolju u Srbiji površine 1.300 kvadratnih metara, da poseduje najsavremenije šivaće mašine i specijalne mašine marke Juki, a da je celokupna proizvodnja rezervisana za tržišta Nemačke, Danske, Švedske, Austrije i Poljske. Širenjem proizvodnih kapaciteta na teritoriju opštine Gornji Milanovac kompanija „Trendtex“ obezbeđuje veći obim kontinuirane proizvodnje i mogućnost zaključenja dugoročnijih ugovora sa inostranim partnerima.
Možemo zaključiti da će ovaj posao doneti zadovoljstvo kako novozaposlenim radnicima tako i novom rukovodstvu dela MK „Rudnik“, a nama još jednu sjajnu vest o kojoj ćemo, nadamo se, još pisati.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login