Top 8 na vidiku: Crvena Zvezda savladala Cedevitu sa 94:74

KOŠARKA  
Top 8 na vidiku: Crvena Zvezda savladala Cedevitu sa 94:74

SJAJNE VESTI IZ PIONIRA

Košarkaši Crvene Zvezde su u prepunom „Pioniru“ pobedili ekipu Cedevite iz Zagreba i tako ubeležili 4 pobedu u Top 16 fazi Evrolige. U ovom trenutku Zvezda ima skor 4-3 i trenutno je na drugom mestu. Ovo je bila ubedljiva pobeda crveno-belih od 94:74 (16:12, 17:20, 19:24 i 32:18), pa su se tako revanširali ekipi iz Zagreba za dva poraza koji su im naneli u ABA ligi. Ovo je Cedeviti peti neuspeh u ovom delu takmičenja. Preko 7000 ljudi u hali Pionir su navijali svim srcem. U publici su bili i naš najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, kao i čovek sa najviše nastupa u fudbalskoj reprezentaciji Dejan Stanković i legendarni Zvezdaš Marko Pantelić.

Sjajno su započeli meč crveno-beli i odličnom serijom imali već dvocifren učinak. Do pred kraj utakmice četa Dejana Radonjića je držala ubedljivo vođstvo, ali su momčad iz Zagreba uspeli da se vrate na -6. Tada je ponovo pokrenuta mašinerija i sa 5 trojki su zacementirali Cedevitu. Treba istaći bitan podatak, a to je da su igrači Zvezde ima 70 procenata uspešnosti za dva poena – pogođenih 22 od 33 šuta. Odbrana je bila veoma agresivna i sa nešto više od 40 odsto za tri poena 12 od 29, ova utakmica je rešena u korist domaćina.

Prvi plejmejker Zvezde Stefan Jović povredio je mišić posle 3 minuta igre na terenu, ali su svi timski odradili dobar posao. U gostujućoj ekipi na teren nisu istrčali Arapović, Babić i Žorić koji su ključni igrači ekipe iz Zagreba.

Pogledajte detalje iz meča:

Miler je sa 22 poena bio najefikasniji kod pobednika, ali je sjajnu partiju prikazao Micić koji je postigao 14 poena uz devet asistencija. Gudurić je dodao 13, a Cirbes 10 poena, dok su kod Cedevite najbolji bili Pulen sa 20, Vajt sa 18 i Bilan sa 17 poena.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login