Futsal reprezentacija Srbije ispunila cilj – Plasman među 4 najbolje ekipe Evrope

OSTALI SPORTOVI  
Futsal reprezentacija Srbije ispunila cilj – Plasman među 4 najbolje ekipe Evrope

SJAJNE VESTI ZA FUTSAL U SRBIJI

Naši momci su na Evropskom prvenstvu u Futsalu 2016. godine, u Beogradu, pokazali da su jedna od boljih ekipa i da uskoro možemo očekivati medalju. Sinoć nisu imali sreće jer su u borbi za bronzu izgubili od neugodnog Kazahstana 2:5. Da li ih je prethodna utakmica sa Rusijom izmorila ili je nedostatak iskustva prouzrokovao poraz ostaje da se analizira. Svakako „čarobnjaci“ su ostavili srce na terenu, igrali su za svoju zemlju i pokazali kako se peva himna, kako se nosi dres, kako se ponaša na terenu i kako se uvažava protivnik. Jednostavno, ovo 4 mesto je kao prvo i to je odličan početak za jednu generaciju Futsala u Srbiji.

Na ovom prvenstvu najbolja je bila Španija koja je deklasirala Rusiju sa 7:3 (4:1), nekako očekivano. Svi su složni da im niko trenutno ne može parirati u Evropi. Oni su majstori Futsala i ove godine su to potvrdili. Druga je futsal reprezentacija Rusije, a na njihovom mestu vrlo lako je mogla biti Srbija, jer je u utakmici polufinala igrala nerešeno sa Rusijom, a u produžetku nesrećno primila gol. Treća ekipa je Kazahstan (koja je većinu svih utakmica igrala sa golman-igračem) i kao četvrta je ekipa Srbije.

O igračima selekcije Srbije nema šta drugo da se kaže osim da su pravi sportisti, ljudi i požrtvovano sa srcem ušli u svaku utakmicu. Čak je i povređenio kocić na svoju ruku igrao utakmicu protiv Kazahstana kako bi pomogao drugovima. Nedostajalo je više rotacije u ključnim mečevima ali to sve ostaje kao argumenti za analizu za naredne turnire.

Trener Aca Kovačević je veoma zadovoljan učinkom na ovom prvenstvu:

„Mogu sada da kažem da ovim plasmanom među četiri najbolje ekipe – da smo mi pobedili na turniru. To je naša pobeda. Mi smo ovu Arenu napunili pet puta. Deset dana se priča o futsalu, o nama. E sad, ovaj meč… Dosta je iscrpljujuć turnir. Ako nemate dovoljan broj igrača za rotaciju, onda dođete u problem protiv ekipa kao što je Kazahstan, koja igra i sa golmanom u polju. A kada protiv takvih timova, a ova je u tome najbolja na svetu, primite gol – onda se u problemu. Taj njihov stil igre vas prosto melje i provocira, zaista su sjajni u tome. Mnogi selektori imaju primedbe na njihov način igre, jer to u praksi nije futsal i nešto će po to pitanju morati da se uradi u budućnosti, da se na neki način koriguju pravila igre.
Prva dva gola smo primili iz situacija iz kojih nismo smeli da ih primimo, iz mrtvog ugla. Kazahstan je opasna ekipa, koja je dugo na okupu, i protiv njih nije lako vratiti se. A opet, mi imamo osećaj kao da smo pobedili, iako smo četvrti. Mi smo, međutim, pokazali da kada smo odmorni, da možemo da igramo protiv mnogih. Čekaju nas teške utakmice sa Portugalcima u borbi za odlazak na Svetsko prvenstvo, moraćemo mnogo da se pomučimo ne bi li ponovili uspeh iz 2012, kada smo išli i na šampionat Evrope i na šampionat sveta. Nadam se samo da ova popularnost futsala neće splasnuti, već da će u danima koji dolaze biti još više mladih u našim klubovima. Ovo je izuzetno lep sport, uverila se u to i publika, među kojima je bilo mnogo mladih. Stekli smo simaptije kakve su do sada bile rezervisane za fudbalere, košarkaše, odbojkaše, rukometaše, za naše vrhunske sportiste. Ovo nikada nećemo zaboraviti, već ćemo nastaviti da se borimo, da opravdamo sve ovo što smo doživeli ovih dana.

Naši momci koji su nastupali za reprezentaciju Srbije u Futsalu:

Golmani:
– Miodrag Aksentijević (Tjumen, Rusija)
– Nemanja Momčilović (Nikars, Letonija).

Igrači:
– Marko Perić, kapiten (Kaos, Italija)
– Aleksandar Živanović (Deus Sremska Mitrovica)
– Stefan Rakić (Informatika, Rumunija)
– Marko Radovanović (Ekonomac Kragujevac)
– Dušan Milojević (Kalča Niš)
– Slobodan Janjić (Informatika, Rumunija)
– Marko Pršić (Ekonomac Kragujevac)
– Vladimir Lazić (Deus Sremska Mitrovica)
– Mladen Kocić (Nacional, Hrvatska)
– Miloš Simić (Ekonomac Kragujevac)
– Miloš Stojković (Ekonomac Kragujevac)
– Slobodan Rajčević (Majaden, Liban).

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login