Mega Leks prvak Kupa „Radivoja Koraća“ po prvi put u istoriji kluba

KOŠARKA, NAGRADE  
Mega Leks prvak Kupa „Radivoja Koraća“ po prvi put u istoriji kluba

SJAJNE VESTI ZA MEGA LEKS

U finalu Kupa Radivoja Koraća ekipa Mega Leksa pobedila je Partizan rezultatom 85:80 (24:23, 22:25, 20:16 i 19:16). Tako je, prvi put u svojoj istoriji, Mega osvojila trofej „Žućkova levica„. Na putu do finalnog meča Mega je prebrodila ekipe Konstantina i Metalca, a na drugoj strani Partizan je imao monogo teži put preko FMP-a i Crvene zvezde. Okršaj dva najjača tima u našoj zemlji, ove godine, protekao je u velikoj neizvesnosti do zadnjeg zvižduka.
Partizan je poveo, ali je Mega vrlo brzo sjajnom serijom „ubila“ huk „grobara“. Usledila je igra u kojoj su u Megi zakazali Jaramaz i Zagorac, ali da slika bude drugačija i vedrija potrudio se Luvavu koji je imao efektivna zakucavanja u stilu NBA zvezda.

Prilično loša igra oba kluba, ali sa velikim brojem koševa oslikala je prvo poluvreme. Uz poslednji promašaj Partizanovog igrača otišlo se na veći predah sa rezultatom 46:48 za Partizan.
Drugo poluvreme je donelo uzbudljiviju igru, takođe sa dosta promašaja na obe strane, a finiš treće četvrtine je ostao upamćen po Nikoli Ivanoviću koji je serijom od osam poena, od toga dve važne trojke, obezbedio Megi prednost. Na kraju treće četvrtine bio je 66:64. Nakon toga, u poslednjoj četvrtini, viđena je serija promašaja sa obe strane, dve trojke zaredom promašio je Milutinović, ali ni Mega nije ostala „dužna“.
Partizan je u jednom trenutku pobegao na plus pet ali je Ivanović pogodio trojku za 73:73. Partizan je pobegao na plus pet i delovalo je da su na pragu osvanja trofeja, ali se nije desila crno-bela rapsodija. Serijom od 10:0, Mega je napravila preokret i tako zasluženog stigla do svoj prvo trijumfa!

Pogledajte najvažnije detalje iz meča:

PARTIZAN: Cvetković 12, Aranutivić, Džons 4, Murić 19, Marinković 16, Tanasković, Vitkovac, Koprivica 2, Milutinović 7, Vilijams 2, Jovanović, Vilson 17.
MEGA LEKS: Simić, Jaramaz 3, Veljković, Musić, Ivanović 24, Pavlović, Luvavu 11, Kaba 10, Zagorac 9, Simeunović, Nikolić 15, Janković 7.

Nikola Ivanović je sa 24 poena (5 trojki iz 7 šuteva), p5t asistencija, odlučujućom blokadom i indeksom korisnosti 31 proglašen MVP-jem utakmice! Kao nagrade organizatora, KSS, dobio je trofej, umetničku sliku i knjigu posvećenu legendarnom „Žućku“, koju mu je uručio njegov brat, Đorđe Korać. Međutim, u prvom planu su se po završetku ceremonije našle plastične naočare u „Meginoj“ zelenoj boji – obećani poklon menadžera.

„Pre početka finala rekao nam je da će najbolji igrač finala dobiti vrednu nagradu, a to su bile naočare koje koštaju svega dva ili tri evra. Ipak, nema dileme da one imaju posebno značenje i jako sam srećan što su baš meni priprale“ – izjacio je Ivanović.

Interesantan detalj dolazi sa početka utakmice kada je posle intoniranja himne, usledilo pozdravljanje članova stručnih štabova kao i trenera Mege Dejana Milojevića i trenera Partizana Aleksandra Džikića koji su između ostalog i kumovi. Bez obzira što je jedan od njih izgubio obojica će kumovski slaviti pobedu ovog drugog.

Igračima Mega Leksa čestitamo uz nadu da će i u drugim takmičenjima pružiti sjajne partije.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login