U susret „Nušićijadi 2016“

DOGAĐAJI, POZORIŠTE, PROMOCIJA SRBIJE  
U susret „Nušićijadi 2016“

SJAJNE VESTI IDU U SUSRET NOVOJ NUŠIĆIJADI

Kabarei, koncerti, grupa „Mostar Sevdah Reunion“, pozorišne predstave, tribine i edukativne radionice, fudbalske utakmice, šarene parade … baš tako, sve nas to podseća na prošlogodišnju ivanjičku Nušićijadu.
Nušićijada je manifestacija koja se u Ivanjici održavala od od 1968. do 1972. godine u organizaciji Doma kulture Ivanjica i to kao šestodnevni festival filmske komedije. Od njenog gašenja tinjala je želja za obnovom ove manifestacije, a koja je zahvaljujući grupi mladih, organizovanjem peticije i kasnije grupe građana pod nazivom Kudes (Inicijativa za kulturnu decentralizaciju Srbije) od oktobra 2009. godine, tačnije od 2010. godine i ostvarena.
Iz godine u godinu Ivanjica i B. Nušić privlače sve veći broj posetilaca, učesnika, donatora i najviše SMEHA.

Tako je Nušićijada 2010. privukla oko 10.000 posetilaca, 2011. godine oko 30.000, 2012. godine imala je oko 35.000. Već sledeće 2013. godine je zabeleženo oko 40.000 posetilaca, 2014. godine njih oko 50.000, a prošlogodišnja Nušićijada je brojala čak preko 55.000 posetilaca što je evidentirano kao apsolutni rekord Ivanjice.
Da li zbog raznovrsnosti programa ili predivnog ambijenta ovih krajeva, da li zbog gostoljubivosti Ivanjčana ili neizbežnog smeha, tek Nušićijada i ove godine najavljuje rekordnu posećenost.
Dokaz tome je veoma posećen i uspešan nastup štanda ove manifestacije na beogradskom sajmu turizma gde su simbolično prodate i prve ulaznice. Prvi među promoterima bio je Milan Milosavljević, ivanjički Branislav Nušić, koji je izrazio „strah“ zbog ovogodišnjih izbora i njegove moguće smene nakon svoje šestogodišnje vlasti u trajanju od po tri dana. Jedan od kupaca prve ulaznice i Nušić savremenog doba, Zoran Kesić mu je naravno kroz osmeh objasnio da se presto danas svakome ljulja, ali da je najvažniji smeh. To je uostalom i moto prošlogodišnje Nušićijade – Smeh kao lek.
Takođe, na sajmu su volonteri svojim kostimima, performansom, smehom i finim manirima ostavili veliki utisak, koji će sigurno trajati do 26. avgusta za kada je najavljen početak Nušićijade.
Ono što će na dalje davati elana organizatorima ove manifestacije: Opštini Ivanjica, Domu kulture Ivanjica, Turističkoj organizaciji opštine Ivanjica i udruženju građana KUDES, je i jedna od nagrada dodeljena na IX Susretima organizatora manifestacija 2015/2016. održanim u sredu 10. februara 2016. godine, u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu. Naime, Nušijada je osvojila treće mesto u kategoriji za najbolji promo-film o manifestaciji. U pitanju je promotivni film “Nušićijada – Smeh kao lek” koji verodostojno oslikava atmosferu ivanjičke čaršije tokom festivala, a takođe i bogate utiske njenih posetilaca.

Ovo je samo naš prvi ovogodišnji poziv da na vreme rezervište posetu Ivanjici, kao i B. Nušiću i njegovoj satiri, ali i za puno smeha i dobrog provoda. Nušićijada počinje 26. a završava se 28. avgusta. Očekujete još puno sjajnih priča i vesti o čuvenoj Nušićijadi.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login