Mame i mališani Niša u zajedničkoj akciji

DECA, HUMANOST  

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Zahvaljujući stalno prisutnoj dobroj volji i želji da se pomogne u nevolji, kao i ličnom iskustvu jedne mame, Dečija klinika za rehabilitaciju u Nišu dobiće ručno izrađena pomagala neophodna za svoj rad. Naime, nakon ličnog iskustva u rehabilitaciji svog deteta, Jelena Stojanović je za vrlo kratko vreme animirala članove Odeljenja knjige za decu, stvaralačke radionice „Dedina garaža“ i „Ćaskališta za mame iz Niša“ da se okupe kako bi pomogli ovoj dečijoj klinici. U protekloj nedelji, u prostorijama Dečije biblioteke okupili su se mališani sa majkama koji su svojo kreativnošću i maštovitošću ručno izradili brojne drvene igračke. Sve one će biti korišćene u svrhu razvoja fine motorike drugara koji se nalaze na rehabilitaciji, a koje su im preko potrebne. Takođe, do 25. februara, će biti organizovano prikupljanje igračaka samo za igru u prostorijama Biblioteke za najmlađe čitaoce.

Nalik ovoj akciji, nekoliko dana pre proslave nove godine po Julijanskom kalendaru, mame iz Fejsbuk grupa „Nišlijke koje podržavaju dojenje“ i „Ćaskalište za mame iz Niša“ na čelu sa Irenom Paunović okupile su svoje mališane. Tom prilikom su želeli da obraduju svu decu koja su provela praznike na Onkološkom odeljenju Dečije interne klinike. Dok su mališani crtali čestitke, mame su uz pomoć Dečije biblioteke prikupile kapice, bojanke, sveske, čarapice, igračke i knjige i od njih napravile novogodišnje paketiće na dar. Osmehe na licu hospitalizovane dece tada su zajedno sa poklonima izmamili Klovnica Zizi, Deda Mraz i mame.
Uz malo truda i veliko srce, sve ove akcije će biti sigurno ponovljene, a deca na klinikama se nikada neće osetiti usamljenima u svojoj borbi.

Iskreno se nadamo da će ovo biti samo jedan u nizu koraka koje treba preduzeti kako bi se stanje na Dečijoj klinici u Nišu popravilo, a da ćemo uskoro čuti za još puno sjajnih primera sa istim ciljem.

BRAVO MAME!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login