Treća konferencija i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju 2016“

DOGAĐAJI, INFORMATIKA, IT TEHNOLOGIJE, OBRAZOVANJE  
Treća konferencija i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju 2016“

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Jedan od najvećih događaja, koji je posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u obrazovanju, održaće se 26. i 27. februara u Belekspocentru u Beogradu. Ovaj događaj je vodeći u ovom delu Evrope i za njega vlada veliko interesovanje. Konferencija, a ujedno i sajam, nosi naziv „Nove tehnologije u obrazovanju“ i za njega se prijavilo preko 5000 nastavnika, učitelja, univerzitetskih profesora, direktora škola i roditelja. Na sajmu će biti i predstavnici privrednog i nevladinog sektora, pa za ovaj događaj možemo slobodno reći da je multidisciplinarnog karaktera i da će uz sjajne teme biti interesantan svima koji ga posete. Prijavljeno je preko 120 vrsnih govornika iz Srbije i zemalja regiona kao i predstavnici Velike Britanije. Oni će svoja praktična iskustva iz ove oblasti izložiti u nekoliko tema:

– IKT u osnovnom i srednjem obrazovanju
– IKT u visokom obrazovanju
– Liderstvo uz IKT
– IKT u predškolskom obrazovanju
– Inkluzivnm obrazovanje uz IKT
– IKT u razvoju ljudskih resursa.

Cilj ove konferencije i sajma je osavremenjivanje i unapređenja kvaliteta obrazovanja uz upotrebu novih tehnologija.

„Želimo da pružimo podršku predškolskim ustanovama, školama, univerzitetima i drugim organizacijama koje se bave obrazovanjem da postanu inovativnije, da osavremene proces učenja i na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju. S druge strane, želimo da podržimo male preduzetnike i velike kompanije da predstave svoje tehnološke proizvode i usluge koje mogu da promene obrazovanje budućih generacija. Svima njima pružićemo priliku da čuju svetske stručnjake i nađu inspiraciju tako što će ekperimentisati sa novom tehnologijom i sresti interesantne sagovornike/partnere iz regiona, ali i celog sveta.“ – kažu u „British Council“.

Preko 60 obrazovnih institucija i proizvođača hardvera i softvera namenjenog obrazovanju predstaviće svoju viziju obrazovanja za 21. vek u sajamskom prostoru Belekspocentra.

Ovaj događaj će, zahvaljujući podršci Vlade Velike Britanije, biti na najvišem nivou jer će okupiti ministre i druge visoke predstavnike ministarstava obrazovanja iz 20 zemalja istočne Evrope i centralne Azije – od Austrije do Kazahstana. To će biti prilika da se razgovara o potrebnim sistemskim rešenjima kako bi nove tehnologije postale deo obrazovnog procesa.

Konferenciju organizuju:

British Council
Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
Britanska ambasada u Beogradu
Centar za promociju nauke
Privredna komora Srbije
Skills i Stalna konferencija gradova i opština.

Ko ne bude u mogućnosti da prisustvuje ovom događaju u petak 26. februara može da poseti ovu stranicu i da prati predavanja uživo:

http://www.britishcouncil.rs/new-technologies/livestream

DOBRODOŠLI! SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login