Posle 25 godina ponovo operacije štitaste žlezde u Opštoj bolnici Čačak

MEDICINA  
Posle 25 godina ponovo operacije štitaste žlezde u Opštoj bolnici Čačak

SJAJNE VESTI IZ ČAČKA

Opšta bolnica Čačak je posle dugo vremena opet postala institucija u kojoj je moguće uraditi operaciju štitaste žlezde. Direktor ove Opšte bolnice, dr Radoslav Milošević, rekao je da je ovo veliki korak za čačansku hirurgiju. Prema njegovim rečima, zbog nove prakse u planu su određene nabavke. U proceduri je javna nabavka od 1,2 miliona dinara za instrumente koji su neophodni za normalno obavljanje ovih hirurških zahvata. On je istakao da je bitno da se sada vrati nivo hirurgije u ovoj bolnici na nivo koji je imala pre 20 godina.

„Operaciju je obavio čačanski lekar, dr Peruničić, subspecijalista endokrine hirurgije. On će u početku raditi sa pomoćnicima iz drugih zdravstvenih centara i uglavnom će vršiti hladne operacije, odnosno one koje nisu previše komplikovane. Za mesec dana trebalo bi da mu se priključi eminentni endokreni hirurg sa Kliničkog centra Srbije dr Živaljević i od tada će se raditi i najkomplikovaniji slučajevi.“ – rekao je dr Milošević.

U ovoj bolnici ističu da je prilično sredstava (oko 25 miliona dinara) uloženo kako bi se renovirala odelenja ove zdravstvene ustanove, ali na žalost nedostajala su sredstva za nabavku nove opreme. Preostaje da se okreče fasade na zgradi nove bolnice, ali i ostalih objekata u sklopu ove zdravstvene institucije, posle 40 godina. Za ove radove sredstva će obezbediti Ministartsvo zdravlja, a pored toga polanirana je i gradnja novog parkinga u krugu bolnice sa oko 150 mesta, što će u buduće rešiti problem gužvi.

„Prošle nedelje smo pustili u rad renovinaru salu za hemoterapapiju na onkologiji, gde su uslovi sada znatno bolji. Na ginekologiji i psihijatriji u toku su radovi na adaptaciji mokrih čvorova, a za taj posao izvdojena su tri miliona dinara“ – rekao je Milošević.

Interesantno je da ova bolnica nema višak zaposlenih koji su ustanovljeni po normativima koja definišu maksimalan broj zaposlenih u državnim institucijama Republike Srbije.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login