Italijanski simbol na južnjački način

NAGRADE  
Italijanski simbol na južnjački način

SJAJNE VESTI DONOSE NAŠI UGOSTITELJI

Da je jug Srbije osvojio svet svojim specijalitetima, bilo da oni dolaze sa roštilja, iz peći ili iz tegle, dobili smo još jedan dokaz.
Naime, 27. i 28. februara u Bukureštu je održano treće Međunarodno takmičenje u spremanju pice na kojem su učestvovali i predstavnici naše zemlje. Među 300 učesnika iz 20 zemalja bili su i članovi Udruženja ugostiteljsko-turističkih poslenika iz Niša. Oni su svoje umeće u pravljenju ovog simbola italijanske kuhinje pokazali kako u pripremi klasičnih ukusa, tako i u pripremi neobičnih pica. Kao rezultat učešća na ovom takmičenju naš tim kulinara je bio visoko rangiran sa osvojenih 6 zlatnih, 3 srebrne i 1 bronzanom medaljom. Svoje umeće u pripremi testa i filovanju su dokazali u pripremi klasičnih, svima dobro poznatim picama kao što su kaprićoza, 4 vrste sira i margarita. Ali kada je na scenu nastupila članica tima iz Pirota i sa sobom „povela“ ono najbolje iz ovih krajeva: pirotsku peglanu zlatna medalja je bila neminovna. U kategoriji neobičnih pica najvećim sjajem je zablistala ona sa jagnjetinom i pirotskom peglanom kobasicom na sebi. Na ovakav specijalitet niko nije mogao da ostane imun. BRAVO! Sjajno!
U kategoriji alternativnih pica zapaženu ulogu je imala slatka pica koju je predstavnik Udruženja ugostiteljsko-turističkih poslenika napravio sa pekmezom od šljiva. A od čega bi drugo?

Inače, ovako dobrom rezultatu udruženja puno je pomoglo prošlogodišnje usavršavanje u Riminiju, a zapažene rezultate su postigli i na prošlogodišnjem sedmom Međunarodnom takmičenju u spremanju torti u Skoplju kada su osvojili prvo mesto.

Samo napred naši kulinari! Pozdravljaju vas naši stomaci.

Sjajno!



Jedan odgovor na temu "Italijanski simbol na južnjački način"

  1. Pingback: Nadmetanje torti i kolača u Nišu – Samo izvolite | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login