Da li je ovo PREOKRET u našoj fudbalskoj reprezentaciji u fudbalu?

FUDBAL  
Da li je ovo PREOKRET u našoj fudbalskoj reprezentaciji u fudbalu?

SJAJNE VESTI ZA NAŠ FUDBAL

Da li je Radovan Ćurčić sam odlučio, da li je to bila ideja kompletnog stručnog štaba ili neko treći u to nećemo ulaziti. Jedino što je u ovom trenutku važno, a to je da se reprezentacija Srbije u fudbalu vrati na scenu koju zaslužuje. U ovom trenutku pisanje većine internet portala i štampanih izdanja objavili su vest da je Radovan Ćurčić u reprezentaciju pozvao i zlatne „orliće“, za prijateljske mečeve koji će biti odigrani u ovom mesecu.
Za ekipu seniorske reprezentacije debitovaće nekoliko „zlatnih“ koji su pokazali da su definitivno bolje uigrani od svojih starijih kolega. A da li će ih Ćurčić dobro ukomponovati u reprezentaciju ostaje nam da vidimo već 23. marta kada će igrati protiv Poljske i 29. marta protiv Estonije. Nakon toga u junu se igra i prijateljski meč protiv Rusije, pa je to idealna prilika da vidimo koliko mogu ovi mladi ljudi.

Ovi mladi ljudi biće debitanti tog 23. marta:

Sergej Milinković Savić (21) – Klub Lacio
Osvojio zlato sa omladincima prošlog leta. Posle SP bio je glavna meta u prelaznom roku, a pojačao je Lacio. U dresu nebeskoplavih pruža zapažene partije. Bio je na spisku, ali nije debitovao za seniorsku selekciju.

Marko Grujić (19) – Klub Crvena Zvezda
Član zlatne omladinske selekcije sa Novog Zelanda. Novi igrač Liverpula pažnju je privukao odličnim igrama u dresu Crvene zvezde. Dosad nije pozivan u seniorsku reprezentaciju.

Nikola Stojiljković (23) – Klub Braga
Nastupao samo za mladu reprezentaciju. Prošlog leta iz Čukaričkog prešao u Bragu i zabeležio nestvaran napredak. Nije imao priliku da nastupa za najjaču selekciju Srbije.

Od orlića još će nastupiti (i ranije pozivani):

Predrag Rajković (20) – Klub Makabi, kapiten „orlića“
Predvodio „orliće“ do istorijskog uspeha na Svetskom prvenstvu. Sjajne partije na Novom Zelandu su mu obezbedile transfer u Makabi iz Tel Aviva, u kom je branio na mečevima Lige šampiona. Dva puta igrao za „orlove“.

Uroš Spajić (23) – Klub Tuluz
Prestar je bio da bi nastupio za „orliće“ na Novom Zelandu. Već treću sezonu je standardan član Tuluza. Radovan Ćurčić ga dva puta koristio u mečevima.

Filipa Kostić (23) – Klub Štutgart
Nije bio među „orlićima“, ali je najzaslužniji za plasman mlade reprezentacije na EP. Igrama u Štutgartu je privukao pažnju Bajerna. Zabeležio pet nastupa za seniorsku reprezentaciju.

Darko Brašanac (24) – Klub Partizan
Nije igrao na Novom Zelandu, ali je igrama u Partizanu skrenuo pažnju na sebe i ubedio selektora da treba da ga pozove. Došao je do mesta zamenika kapitena u crno-belom dresu. Jednom nastupio za A tim.

Svi ono su imali veoma zapažene nastupe za svoje klubove, a ulaznica im je svakako bila zlatna medalja na Novom Zelandu. Stojiljković je nekako najveće iznenađenje, ali kad se pogledaju njegovi nastupi u Bragi on je sigurno zaslužio poziv u nacionalni tim. Nikola je najefikasniji naš napadač (od 36 utakmica postigao je 15 golova). I od Grujića i Milinkovića Savića očekuje se da debituju na pravi način i da opravdaju poziv selektora.

Mi svim orlićima želimo da postanu pravi ORLOVI!

Teška borba za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiju počinje za 6 meseci.

SAMO NAPRED!
BRAVO! SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login