Niš: Koncerti za dame za 8. mart

DOGAĐAJI, MUZIKA  
Niš: Koncerti za dame za 8. mart

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Fakultet umetnosti u Nišu će i ove godine, već tradicionalno, za 8. mart obradovati sve dame sa početkom u 18 sati u Galeriji Sinagoga, Davidova br. 2. Ulaz na koncert će naravno biti besplatan, a time će Fakultet umetnosti istovremeno otvoriti i svoju koncertnu sezonu u ovom gradu u okviru koje će se realizovati i koncerti Konkursa Koncertno-izložbenog prostora FU.
Ono što će ovogodišnji koncert razlikovati od svih prethodnih je činjenica da će izvođači prefinjenog zvuka biti upravo dame, odnosno profesorke i studentkinje ovog fakuletat. Inače, prostor Galerije Sinagoga je skoro renoviran i opremljen savremenijom opremom tako da će ovaj koncert još poptunije zadovoljiti čula svih prisutnih dama.
Dakle, drage dame ne morati žuriti i stajati u redu kako bi kupile kartu, već je dovoljno da „nabacite“ svoj omiljeni parfem koji ste možda baš tog dana dobile, svoju omiljenu tašnu i cipele i pođite u susret školovanom zvuku i sjajnom završetku dana.
Program možete potražiti na linku: http://niskevesti.rs/drustvo/item/8965-damama-na-dar

Istog dana, ukoliko ste ipak ljubitelj muških vokala, preporučujemo vam da posetite koncert niške vokalne grupe „Konstantin“. Ovaj celovečernji koncert će biti održan u sali Doma vojske u Nišu od 20 sati, a ulaz za dame će naravno biti besplatan. Repertoar grupe je veoma raznolik i baziran na delima domaćih i stranih muzičara u domenu džez, etno, pop, rok, filmske i crkvene muzike, a što će vas sigurno razgaliti. Posebno će biti interesantno čuti a cappella program ove grupe po kojem je ona i postala poznata. Kao gost na koncert i instrumentalmna pratnja grupe „Konstantin“ najavljena je grupa koju čine gitarista Radivoje Mijačić, basista Vladan Karadžov, klavijaturista Anastas Kamenović i bubnjar Miroslav Nestorović.
Cilj ove grupe vokalista je afirmacija i popularizacija kamernih i netradicionalnih vokalnih sastava kao i očuvanje muzičke kulture Niša i Srbije.

Članovi ove grupe su:
– Bojan Stanković (1st Tenor)
– Dalibor Marković (1st Tenor)
– Mario Petrović (1st Tenor)
– Aleksandar Stefanović (2nd Tenor)
– Miloš Gavrilović (2nd Tenor)
– Marko Milanović (Bariton)
– Miodrag Perović (Bariton)
– Dimitrije Pančić (Bariton)
– Ilija Stojadinović (Bas)
– Ivan Stojanović (Bas).

Svako ko je zainteresovan da bude deo ovog sjajnog muzičkog događaja treba da se pojavi 2 sata pred početak koncerta, a potom da se i prepusti notama koje će nam servirati ovi sjajni vokali.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login