Rumenačka pihtijada 2016.

DOGAĐAJI, PROMOCIJA SRBIJE  
Rumenačka pihtijada 2016.

SJAJNE VESTI IZ RUMENKE

Zima je, ne izlazi vam se iz kuće, a gladni ste. Predlažemo da ručak započnete pihtijama. Velika većina vas bi se sigurno složila, ali baš danas je bilo poželjno naći se na mestu gde su izložene one najbolje u Srbiji.
Tako je. Danas je otvorena na široko poznata Rumenačka pihtijada, trinaesta po redu. Služena uz alevu papriku, ren ili sama na tanjiru, sigurno bi je smazali u tili čas. Rumenačka je poznata po kvalitetnim sastojcima kao što su uši, svinjski jezici, repovi i papci u kombinaciji sa belim lukom, kuvanim jajetom i drugim tajnim rumenačkim začinima.

Pogledajte prilog RTV:

U organizaciji Udruženja građana „Rumenačka pihtija 2003” očekuje se da će ovogodišnju pihtijadu tokom ovog vikenda posetiti između 4 i 5 hiljada ljudi, a pored pihtija moćiće da degustiraju i druge tradicionalne kulinarske specijalitete Vojvodine.
Ove godine će oni najbolji dobiti priznanja, a najvažniji kriterijumi za ocenu žirija biće izgled, providljivost i naravno ukus.
Ova trinaesta „Rumenačka pihtijada“ biće ujedno i deseta po redu međunarodnog karaktera gde su učešće uzeli majstori iz Hrvatske, Mađarske i Makedonije. Tako se očekuje i veći broj posetilaca iz čitavog regiona koji većinom pripadaju starijim generacijama istančanog gurmanskog sluha.
Baš kao i na većina manifestacija ovog tipa, osim vrhunskoj hrani vreme možete posvetiti i slušajući neki od tamburaških orkestara, bendova, pesnika ili gledajući nastup nekog od kulturno-umetničkih društava.
Pozivamo vas da posetite Rumenku ovog vikenda, a ako niste preostaje vam da kupite kvalitetan svinjski jezik i potražite dobar recept na internetu koji je možda objavio neki od Rumenčana.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login