Dejvis kup: Srbija savladala Kazahstan i došla među 8 najboljih na svetu

TENIS  
Dejvis kup: Srbija savladala Kazahstan i došla među 8 najboljih na svetu

SJAJNE VESTI DONOSE TENISERI

Srbja je pobedila Kazahstan rezultatom 3:2 i tako se plasirala među 8 najboljih reprezentacija na svetu. Mečevi su bili vrlo neizvesni i teški. Posle dubl meča, kada je Kazahstan poveo sa 2:1, alarmiran je kompletan tim Srbije i uz pomoć, sada već 2 junaka Novaka i Viktora, uspeli da slave pobedu nad neugodnim protivnicima iz Kazahstana. Trener naše reprezentacije izjavio je da je su momci u najtežim trenucima uspeli da pokaži da su veliki tim i da su zbog toga šampioni. Na „fenomen publike“ bi trebao da se stavi akcenat i da se to u budućnosti razmotri i na neki način reši. Dvorana „Aleksandar Nikolić“ se ponovo delimično ispraznila nakon pobede Đokovića za 2:2, tako da je tokom meča Troicki – Nedovjesov bilo dosta praznih sedišta.

Bogdan Obradović je po mnalo razočarano rekao da je to „slučaj za eksperte“:

„Mislim da je to za eksperte u sferi socijalnih pojava. Iz mog ugla, ovaj narod se umorio od rijaliti programa i raznog smeća, pa smo sada kontaminirani i mnogi ne mogu da prepoznaju prave vrednosti. Mi smo u velikom problemu, ako ljudi ne mogu da shvate da imaju priliku da u svom gradu gledaju prvog tenisera sveta, pa 23, nekadašnjeg prvog u dublu…“

5. – Odlučujući meč
Popravio je Viktor Troicki loš utisak iz prethodnog meča i uspeo da, u odlučujućem meču, savlada Aleksandra Nedovjesova sa 3:0 (po setovima 6:2, 6:3 i 6:4). Igralo se nešto malo manje od 2h a na Troickom je bila velika odgovornost. Uspeo je ovaj momak da pokaže da je na prvom meču bio u minus fazi i da u odlučujućim trenucima Srvija uvek može da računa na njega. Bravo VIKTORE! Bravo MOMCI!

4. meč – Karta za pobedu
Novak Đoković se posle izgubljenog prvog i trećeg seta protiv Mihaila Kukuškina „vratio u život“ i doneo pobedu Srbiji koja je značila opstanak. Uspeo je Nole, u maratonskom i teškom meču, da pobedi Mihaila Kukuškina rezultatom 3:2, po setovima 6:7 (6:8), 7:6 (7:3), 4:6, 6:3 i 6:2. Očigledno da je Kukuškin bio inspirisan sa jedne strane, i veoma spreman sa druge strane. Od ovog igrača u budućnosti se očigledno može očekivati mnogo.

Novak je posle meča rekao:

„Samo me je publika digla, hvala im iz sveg srca na odanosti i energiji koju su mi dali… Molim vas, znam da je ovaj meč trajao pet sati, da ste izgubili glasove, meni ste pomogli, vi ste presudili da se vratim u meč i pobedim. Ostanite uz Viktora i podržite ga da dobijemo meč“

3. meč – izgubljena šansa za vođstvo

U subotu, u Beogradu, igran je dubl meč između Aleksandra Nedovjesova i Andreja Golubjeva sa jedne strane i Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića sa druge strane. Kako je rekao i sam Novak Đoković ovaj meč je zasluženo pripao kazahstancima i ako su se naši teniseri trudili i borili do poslenje kaplje znoja. Novak i Nenad su izgubili meč u tri seta rezultatom 3:6, 6:7 i 5:7.

„Njihov kvalitet je bio izvanredan danas. Bili su bolji u presudnim trenucima… Mi smo se trudili, borili, mislim da smo mogli bolje da odigramo. Drugi i treći set su bili neizvesni, velika borba je vođena, ali ovo je njihova zaslužena pobeda. Oni su pobedili i Federera i Varinku u Švajcarskoj, tako da ovo nije iznenađenje.“ – rekao je Novak.

Nenad Zimonjić je tom prilikom izjavio:

„Bio je ovo čvrst meč, ali ja nisam bio na nekom prepoznatljivom nivou, verovatno i zbog povrede i neigranja ove sezone. Nedovjesov i Golubjev su odlični zajedno, imali su prilike dosta da vežbaju u prethodnom periodu. Drugi i treći set je presudila jedna ili dve lopte. Ipak, kada je rezultat 3:0, to je apsolutno zasluženo.“

2. meč – bolan poraz pred polupraznom dvoranom

Kazahstan je izjednačio na 1:1. Mihail Kukuškin je bio bolji od Viktora Troickog jer ga je ubedljivo savladao u tri seta rezultatom 7:5, 6:2 i 6:4. Dvorana „Aleksandar Nikolić“ je bila poluprazna i to je uticalo na lošu igru Troickog, koji je pružio nedopustivo lošu partiju. Uspeo je da napravi 66 neiznuđene greške, a osvojio je samo 35 odsto poena na drugi servis. U igri je bio pasivan, a u nekim delovima meča i malodušan. Jednostavno loš dan!

1. meč – očekivana pobeda
Srbija je povela protiv Kazahstana 1:0 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Novak Đoković je očekivano pobedio Aleksandra Nedovjesova rezultatom 6:1, 6:2, 6:3. Đoković je igrao svoj meč pred oko 5.000 gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić“ i posle 1 sat i 53 minuta igre pobedio Nedovjesova. Inače kazahstanac je 200. igrač na ATP listi pa je kraj meča nekako bio izvestan.

Srbija će od 15. do 17. jula u četvrtfinalu Dejvis kupa dočekati Veliku Britaniju, branioca trofeja, predvođenog Endijem Marejom.

BRAVO MOMCI! SAMO NAPRED!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login