Novi Medžik: Nikola Jokić ponovo u žiži javnosti

KOŠARKA  
Novi Medžik: Nikola Jokić ponovo u žiži javnosti

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Ponovo je naš krilni centar, Nikola Jokić, pokazao da je trenutno jedan od najboljih rukija iz Evrope. Ekipa Denver Nagetsa pobedila je Njujork Nikse rezultatom 110:94, a Nikola je ubeležio novih 20 poena, 9 skokova, 3 asistencije i po jednu osvojenu loptu i blokadu. Ovo je učinak koji je već postao redovan i očekivan. Međutim, kada se na ovaj učinak doda odlična igra tokom celog meča i sjajni potezi, onda se tek može sagledati šta je u stvari Nikola uradio u ovom meču i u svojoj debitantskoj sezoni. I sinoć je, ovaj nekadašnji igrač Mege, imao sjajne poteze – asistencija bez gledanja, ukradena lopta, …
U borbi sa Kristapsom Porzingisom Nikola je izašao kao pobednik, a i u okršajima sa drugim igračima. Naš „Medžik Jokić“, kako ga trener ponosno zove, imao je dodavanje za alej-up, ukrao loptu Karmelu Entoniju, poentirao preko centra Porzingisa koji je uspeo da upi[e samo 6 poena.

Pogledajte kako je igrao Nikola Jokić:

Trener Denver Nagetsa dao mu je nadimak Medžik, a koji je nosio slavni plejmejker Lejkersa Irvin Džonson. Svakako ovo je veliko priznanje za našeg Nikolu, a mi se nadamo da će i dalje pružati fantastične igre u najboljoj ligi na svetu.

Nemanja Bjelica nije igrao protiv Bobana Marjanovića tako da od duela naših igrača nije bilo ništa. Bobi nije uspeo da se upiše u listu strelaca, imao je 4 promašaja ali je to nadoknadio skokovima – 8 na tom meču. Proveo je nešto preko deset minuta.

Svi rezultati:

Denver – Njujork 110:94
Minesota – San Antonio 91:116
Toronto – Bruklin 104:99
Juta – Atlanta 84:91
Portland – Vašington 116:109
LA Lejkers – Orlando 107:98

BRAVO NIKOLA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login