Od danas za sve građane Žagubice besplatan prevoz

GRADSKI PREVOZ  
Od danas za sve građane Žagubice besplatan prevoz

SJAJNE VESTI IZ ŽAGUBICE

Oko 13.000 građana Žagubice, što dece, mladih i starih, od danas će moći da koriste besplatan prevoz. Ovo je jedna od retkih opština u Srbiji u kojoj je moguće koristiti usluge prevoza bez naplate. Da bi se ovo sprovelo, predsednika ove opštine Safet Pavlović inicirao je ovo pitanje i na poslednjoj sednici, opštinsko Veće, je donelo odluku o besplatnom autobuskom prevozu na celoj teritoriji opštine Žagubica i to za sve građane. U početku (od marta 2015. godine) besplatan prevoz je omogućen za sve učenike: predškolce, osnovce i srednjoškolce, što je i tada bilo za svaku pohvalu.

“Lokalna vlast je ponosna što meštanima to može da omogući. Prevoz će finansirati opština, omogućeno zahvaljujući stabilnom budžetu“ – rekao predsednik opštine Safet Pavlović.

S obzirom da na području žagubičke opštine postoje dva prevoznika „Ovelija“ i „Darkom“, sledi raspisivanje tendera o izboru najpovoljnijeg autobuskog prevoznika i već početkom aprila znaće se koji će ponuđač prevoziti meštane ove opštine, a usluga će se pokriti novcem iz opštinskog budžeta.

SJAJNE VESTI se da će oba prevoznika biti uključena u ovaj projekat kako bi bila likvidna ili na neki drugi način osigurala promet, a samim tim i plate za zaposlene.

Žagubica se nalazi Braničevskog okruga (tačnije u jugoistočnom delu), na 170 kilometara udaljena je od Beograda, a 83 kilometara od Požarevca. Opština Žagubica zahvata gornji deo doline Mlave i njenih pritoka pa je prirodno izdiferencirana na dva kotlinska dela, pobrđe i planinski obod. Glavni i središnji deo predstavlja žagubička kotlina čiji je niži deo prosečne nadmorske visine oko 300 m. Drugi, manji i niži deo je Krepoljinsko-krupajska kotlina, sa nižim delom oko 220m nadmorske visine. Između kotlina je pobrđe. Najveći deo kotlinskog oboda sa zapadne, severne i severoistočne strane lučno zatvaraju niže Gornjačke (do 825m) i Homoljske planine (do 940 m) i do Omana (963 m), dok joj južni i istočni obod čine viši i strmiji delovi Beljanice (1.339 m) i masiv Crnog vrha (1.043 m). Granica opštine vodi najvišim vencima ovih planina. Ima oblik razvučenog pravougaonika, dužine oko 35 i širine oko 26 km. (Izvor: Vikipedija)

Na istoj sednici doneta je i odluka kojom se otpisuje dug za usluge odnošenja smeća stanovnicima koji imaju prema JKP „Belosavac“.

„Svi smo upoznati da u zadnje vreme ima velikih problema oko dugova koji naši građani imaju prema komunalnom preduzeću zbog skupljanja i odnošenja otpada. Na moj predlog, Opštinsko veće je danas takođe donelo važnu odluku da se svi ti dugovi građanima otpišu, a lokalna samouprava će iznaći rešenje i prema JKP „Belosavac“ u ime građana izmiriti taj dug“ – rekao je Safet Pavlović.

Sa tačke gledišta SJAJNIH VESTI ovo nije potez za ohrabrenje redovnih platiša, ali ako će svima biti bolje od ovog trenutka onda podržavamo akciju. Naravno, napominjemo da redovne platiše treba podržati i NAGRADITI ih u kompezaciju za otpis dugova onima koji nisu bili u mogućnosti da plate.

U svakom slučaju od SJAJNIH VESTI idu pohvale za ovu opštinu i nadamo se da će u buduće biti mnogo lepih vesti i sa strane građana u ovom delu Srbije.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login