Dubl Nenad Zimonjić i Eduard Rože Vaselin u polufinalu Indijan Velsa

TENIS  
Dubl Nenad Zimonjić i Eduard Rože Vaselin u polufinalu Indijan Velsa

SJAJNE VESTI IZ INDIJAN VELSA

Naš najbolji dubl igrač Nenad Zimonjić je sa Eduardom Rožeom Vaselinom pobedio Amerikance Boba i Majka Brajana u tri seta 4:6, 6:1 i 14:12. Koliko je meč bio neizvestan i težak govori i činjenica da su Nenad i Vaselin uspeli da spasu čak 8 meč lopti! Izgubili su Ziki i Vaselin prvo set zbog ranog brejka, ali su brzo pokazali da u četvrtfinale nisu došli slučajno. Deklasirali su braću Brajant u drugom setu sa 6:1. U presudnom super taj-brejku, koji se igra do deset osvojenih poena i na dva poena razlike, Bob i Majk Brajan su vodili 9:2 i imali 7 meč lopti. Nenad i njegov saigrač su uspeli da izjednače. Preostali deo meča već je postao legenda. Srpsko-francuski tandem slavio je sa 14:12.

Nenad Zimonjić je inače imao povredu prsta pa je propustio nekoliko turnira, ali ovo je znak da se vraća u sjajnu formu i da će pružiti odlične igre.

Pogledajte poslednji poen:

Nenad Zimonjić je tako stigao do polufinala nekog turnira prvi put od oktobra prošle godine, kada je u Pekingu u paru sa Poljakom Marćinom Matkovskim eliminisan na korak od borbe za trofej upravo od Vaselina i dugogodišnjeg partnera Daniela Nestora.

U polufinalu Indijan Velsa Zimonjić i Vaselin, koji su osmi favoriti za trofej, boriće se protiv Francuza Pjera Uga Erbera i Nikolasa Maua, koji su sa 6:1, 7:5 pobedili Žeremija Šardija i Fabrisa Martina.

Nenad Zimonjić je u Indijan Velsu dva puta igrao finale, ali nikada nije osvojio titulu. U paru sa Danielom Nestorom poražen je 2008. od Izraelaca Džonatana Erliha i Endija Rama, dok su 2010. bolji bili Rafael Nadal i Mark Lopez.

NAPRED ZIKI!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login