Niš: Da se viškovi hrane nikad više ne bace

HUMANOST  
Niš: Da se viškovi hrane nikad više ne bace

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Socijalno ugrožene kategorije stanovništva u Nišu, za koje ove godine nije bilo dovoljno sredstava da bi se priključili programu Narodne kuhinje, ipak će biti pomognuti od strane nadležnog ministarstva i Centra za socijalni rad u Nišu koji su osmislili program “Prikupljanje i distribucija viškova hrane”. Naime, radi se o programu prikupljanja viškova hrane koja se svakodnevno skuva i pripremi u kuhinjama Doma srednjoškolaca, Studentskog ili Gerontološkog centra i u Domu za nezbrinutu decu “Duško Radović” u ovom gradu.
Predviđeno je da programom budu obuhvaćene 44 porodice koje će na ovaj način dobijati određenu količinu kuvane hrane umesto da ona završi u obližnjem kontejneru.
Isti projekat je od prošle godine pokrenut prvo u Kragujevcu i zahvaljujući pozitivnim rezultatima i na zadovoljstvo tamošnjih korisnika do danas je podeljeno čak 16.000 besplatnih obroka. Zato će isto zadovoljstvo, nadamo se, osetiti i ugroženi građani Niša, kojima će ovo sigurno za bar malo umanjiti svakodnevne muke snalaženja i preživljavanja.
Inače, čitav projekat je pokrenut na inicijativu Centra za socijalni rad grada Niša, kao njegovo diskreciono pravo. Kako je najavljeno od strane nadležnih državnih institucija ova oblast će uskoro biti uređena i stavljena u zakonske okvire. To znači da bi sve državne ustanove koje raspolažu sopstvenim kuhinjama, a čija su jela namenjena studentima, nezbrinutoj deci ili deci ometenoj u razvoju, srednjoškolcima i drugima, bile angažovane da svoje viškove podele sa ugroženim kategorijama stanovništva u našoj zemlji.

Čitava akcija sprovođenja projekta “Prikupljanje i distribucija viškova hrane“ u Nišu započela je juče i možemo je smatrati sjajnom vešću, ali će sigurno još sjajnija i ona koja će nas učiniti još radosnijima biti vest da za takvim projektima u našem društvo više nema potrebe. Ako već postoji potreba, dobro je znati da se viškovi više neće bacati i da će to malo nekome puno značiti.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login