Novak Đoković pobedio Felisijana Lopeza i uz pravu igru ušao u četvrtfinale Indijan Velsa

TENIS  
Novak Đoković pobedio Felisijana Lopeza i uz pravu igru ušao u četvrtfinale Indijan Velsa

SJAJNE VESTI IZ INDIJAN VELSA

Novak Đoković je u meču protiv Felisijana Lopeza (21. igrač sveta) odigrao onako kako se to od njega očekuje. Profesionalno i na svom nivou, pokazao je Felisijanu Lopezu zbog čega je najbolji teniser sveta. Nole je za nešto više od sat vremena igre, u dva seta 6:3 i 6:3, pobedio je Lopeza i plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Indijan Velsu. Posle ovog susreta Nole ima samo jedan poraz u međusobnim okršajima i to onaj na prošlom turniru u Dubaiju kada je morao da preda meč.
Slabe partije na početku ovog turnira već su zaboravljene, a fokus je već stavljen na sledeći meč gde će Nole odmeriti snage sa Congom.

Što se tiče meča svetski broj 1 je „diktirao tempo“ i uspešno vodio meč. Felisijano je uspeo da ostvari 2 asa više i da bude bolji u vinerima – 22, dok je srpski teniser imao 16. Sa druge strane Nole je nekoliko puta imao priliku da uzme brejk, ali je iskoristio „samo“ 3 puta, dok Lopezu nije dozvolio taj „luksuz“. Kada je reč o neiznuđenim greškama Lopez je imao 23, dok je naš teniser meč završio sa 15.

„Drago mi je što sam odigrao ovakav meč, bez komplikacija. Dobro sam vraćao lopticu, iako je Felisijano težak protivnik. On je levoruk, snažno servira i pogađa uglove terena, izlazi na mrežu. Snažan je i dobro se kreće. Ali, bio sam čvrst, nisam mu dozvolio da izađe na mrežu mnogo puta. Bilo je dobro. Trudio sam se da budem strpljiv i da čekam svoje šanse, a kada su se ukazale morao sam da ih iskoristim. Mislim da Lopez nije odigrao na svom najboljem nivou, ali mislim i da sam ga naterao da odigra udarac više, što je veoma važno protiv igrača kakav je on“ – izjavio ne Nole.

Pogledajte detalje iz svih mečeva odigranih juče i rano jutros:

Žo Vilfred Conga je naredni protivnik Novaku Đokoviću, pa će rekete ukrstiti u četvrtfinalu ovog turnira. Conga je bio bolji od Dominika Tima i za kratko vreme ga savladao sa 2:0 (6:3 i 6:2). Međusobni dueli ova dva tenisera govore da je Nole uspešniji i vodi sa 16-4. Novak Đoković do sada je Indijan Velsu trijumfovao četiri puta u karijeri, a ukoliko mu pođe za rukom i ove sezone, biće najuspešniji u istoriji tog turnira, a ujedno i jedini uz Rodžera Federera koji je osvajao tri trofeja u nizu.

Masters turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 7,1 milion dolara.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login