Tradicionalno obeležavanje dana studenata Univerziteta u Nišu

DOGAĐAJI  
Tradicionalno obeležavanje dana studenata Univerziteta u Nišu

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Čitava jedna nedelje u kojoj će se glasnije čuti reči studenata, kada će se studentski život učiniti još sadržajnijim, pa makar i na nekoliko dana ili dobiti neki popust na Univerzitetskoj biblioteci, biće upravo nedelja od 20. do 26. marta kada se obeležava Nedelja studenata Univerziteta u Nišu. Ova nedelja će biti obeležena povod dana studenata u ovom gradu, a to je 22. mart.
Naime, ovog dana pre tačno 79 godina na antifašističkoj konferenciji studenti Niša prvi put su pokazali da predstavljaju ešalon u odbrani slobode i da su uvek ili prvi koji su svoj glas dizali protiv nepravde. Organizator svih manifestacija u ovoj nedelji je Studentski parlament niškog univerziteta uz podršku drugih institucija i privrednih subjekata. Za početak su predviđena brojna sportska nadmetanja timova fakulteta i viših škola u malom fudbalu, šahu, stonom tenisu, košarci, odbojci, tenisu i atletici. Pored toga, biće organizovane razne debate, predstave, radionice, humanitarni koncerti, okrugli stolovi, izložbe, predavanja i drugi događaji. Centralna proslava će biti održana na Dan studenata kada su predviđeni humanitarni koncert ansambla „Oro“ i predstava niškog Akademskog pozorišta SKC-a.
Tradicionalno, nedelja obeležavanja dana studenata Univerziteta u Nišu biće započeta u duhu sporta i fer pleja, a potom zaključena okruglim stolom studentskih i omladinskih organizacija sa temom „Mladi u Nišu“. To je svakako jedna od retkih sjajnih prilika da se iznesu problemi, strahovi i prepreke sa kojima se suočava mlada populacija u ovom gradu. Istovremeno, to će biti i prilika da se još jednom ukaže na značajne rezultate i osvojeno 4. mesto na takmičenju u simulaciji suđenja u Strazburu studenata Pravnog fakulteta u Nišu sa početka ove godine, kao i sveukupna sjajna uloga niških studenata u obrazovnom sistemu naše zemlje.

Da svi oni zaslužuju više prostora i šansi u društvu u to smo svi sigurni. Da postoji još mnogo studenata ostalih univerziteta u našoj zemlji koji to zaslužu i u to smo svi sigurni.
Za početak će od nas dobijati podršku da nastave sa obeležavanjem svojih tradicionalnih manifestacija i dana kada svi uviđamo značaj mladih i obrazovanih ljudi za naše društvo.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login