Novak Đoković pobedio Congu i prošao u polufinale Indijan Velsa

TENIS  
Novak Đoković pobedio Congu i prošao u polufinale Indijan Velsa

SJAJNE VESTI IZ INDIJAN VELSA

Novak Đoković je uspeo da obuzda sjajnu igru francuza Žo-Vilfreda Conge i sa rezultatom od 2:0, a po setovima 7:6 (7:2) i 7:6 (7:2), uspeo da uđe u polufinale masters turnira u Indijan Velsu 2016. Conga već dugo vremena žali za porazom od pre dve godine i često kaže: „Nole mi je uništio karijeru!“.
Svetski broj 1 je odigrao najbolje kada je to bilo najteže i uspeo da nametne svoj ritam neugodnom francuzu. Ovaj meč je pokazao da Nole podiže nivo igre i da će u naredni duel ući totalno oporavljen. Bitno je napomenuti da je i Conga pružio fenomenalnu igru i da je pogađao neverovatne poene, ali sa druge strane mreže bio je najbolji među najboljima pa je za pobedu trebalo igrati za nijansu bolje. Nekoliko ključnih poena Conga je odigrao na zavidnom nivou i da je bio neki drugi igrač sigurno bi dobio te poene, ali protiv Noleta je potreban atomski tenis.
Tokom celog meča Nole se trudio da baca lopticu na bekhend Conge i tako izbegne igru sa njegovim najboljim oružjem – forhendom!

Meč je na neki način obeležio fer potez našeg SJAJNOG TENISERA SVIH VREMENA. Naime, on je priznao da ga je loptica okrznula u presudnim momentima i tako pokazao zašto mu nema ravnog na planeti:

Ovo je bila ukupno 15-a Noletova pobeda od ukupno 21 međusobnih susreta sa Congom.

Pogledajte detalje iz svih mečeva četvrtfinala:

U polufinalu ga čeka stari drug i vrhunski teniser Rafael Nadal. Ovo će biti prava poslastica za ljubitelje tenisa jer ih čeka meč oporavljenog Rafe sa puno želje da se osveti Noletu za poraze koje mu je naneo tokom prethodnih godina. Ovaj 48. okršaj, dva velikana tenisa, zakazan danas za 20:30h.

Na žalost, naš najbolji dubl igrač Nenad Zimonjić i Francuz Eduard Rože Vaslan nisu uspeli da se plasiraju u finale turnira u Indijan Velsu, pošto su u polufinalu poraženi od Francuza Nikolasa Maua i Pjera-Hjuza Herberta sa 2:1 (4:6, 6:3 i 10:6).

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login