Nole pobedio Rafu i za trofej se bori sa Milošem Raonićem

TENIS  
Nole pobedio Rafu i za trofej se bori sa Milošem Raonićem

SJAJNE VESTI IZ INDIJAN VELSA

Konačno dobar meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala i to pred 16.000 navijača na drugom najvećem teniskom stadionu na svetu – Indijan Velsu. U meču koji je trajao preko 3 sata Nole je pobedio Rafu rezultatom 2:0 (7:6 (7:5) i 6:2). Prvi set je bio neizvestan do poslednjeg poena i ne bi bilo nepravedno da ga je Nadal dobio. Rivalstvo između ova dva velikana datira još odavno, a prvi set nas je podsetio na dane kada je Rafa igrao svoj najbolji tenis.
Ovo je bio nesvakidašnje lep tenis pogotovo prvi set u kome su igrači otpočeli prvi gem sa 24 razmene udaraca. Bio je to nagoveštaj dobre i neizvesne borbe. Pregršt lepih poena, drop šotova, dugih razmena bekhendovima, sjajni forhendovi, smečevi, generalno jako lep meč za gledanje.

Bio je ovo 48. međusobni susret, a srpski teniser je povećao prednost na 25:23.

Novak Đoković je prvi put osvojio turnir u Indijan Velsu davne 2009. godine i to pobedom nad Mardijem Fišom u finalu. Potom je 2011. savladao Rafaela Nadala, a u prethodne dve sezone pobeđivao je Rodžera Federera, s kojim je odigrao 3 meča manje u karijeri nego sa Špancem.

Pogledajte detalje iz meča:

Nole ima priliku da odbrani gotovo svih 1000 poena i da inkasira 1.028.300 dolara. Ukoliko pak ne osvoji turnir pripašće mu „utešnih“ 501.815 dolara. Bitku će voditi i za 3. uzastopnu, a ukupno 5 titulu u Indijan Velsu i 27. turnir Masters serije. Ukoliko mu ovo pođe za reketom on će se izjednačiti sa aktuelnim rekorderom, Rafaelom Nadalom.

Pogledajte Noletovu izjavu posle meča:

U finalu, danas od 21 čas, se sastaje sa Milošem Raonićem koji je pobedio Davida Gofana sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3.

NAPRED NOLE!
BRAVO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login