Nova koronarna jedinica za Smederevo

HUMANOST, MEDICINA  
Nova koronarna jedinica za Smederevo

SJAJNE VESTI IZ SMEDEREVA

U protekloj nedelji je Opšta bolnica „Sveti Luka“ u Smederevu i Interno odeljenje dobilo novu koronarnu jedinicu. Ona će od 1. aprila biti na raspolaganju pacijentima sa srčanim smetnjama, a rezultat je donacije i napornog rada tehničke službe ove smederevske zdravstvene ustanove. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 5 miliona dinara, od čega su radovi iznosili 4 miliona, a oprema još milion dinara. Sav novac je prikupljen humanitarnim koncertima i „velikim srcem“ brojnih donatora, među kojima je značajan doprinos dao prošlogodišnji koncert „Amadeus benda“.
Zahvaljujući svima njima, pacijenti sa teškim srčanim problemima će imati na raspolaganju 8 novih kreveta sa kompletnom savremenom opremom. Na ovaj način se obezbeđuju ne samo bolji uslovi za pacijente, već i za lekare koji će novom opremom biti u prilici da učine više za svoje pacijente.
Inače, najveći problem Internog odeljenja Opšte bolnice je nesrazmeran rast broja obolelih sa trenutno raspoloživim kadrovima ove bolnice. Naime, broj stanovnika koji se na lečenje usmeravaju u smederevsku Opštu bolnicu iz godine u godinu raste, a broj lekara je nepromenjen i njih je troje. Zato su nadležni ove institucije i lokalne samouprave preduzeli važne korake kontaktirajući Ministarstvo zdravlja, a što će za rezulatat imati uskoro prijem četiri nova lekara interne medicine. Oni će biti angažovani u naredna 4 meseca kako bi se bar malo smanjile gužve i zadovoljile potrebe hitnih slučajeva.

Ove sjajne vesti treba upotpuniti činjenicom da su sada lekari Internog odeljenja u potpunosti posvećeni svom pozivu, da i pored čestog prekovremenog rada i pomoći koju pružaju postoji 700 pacijenata koji čekaju na pregled. Nadamo se da će im pomoć uskoro priteći i da će sa novim raspoloživim kapacitetima i opremom ostati dosledni Hipokratovoj zakletvi.

Sličan problem nedostatka kadrova ima i dnevna bolnica za pacijente sa kancerom, kao i onkološka ambulanta. Uslovi u ovim delovima su dobri, ali nedostaju lekari specijalisti, pa iščekujemo rešenje i ovih problema. Takođe, problem sa parkingom u krugu bolnice će biti uskoro rešen zahvaljujući Parking servisu grada Beograda i ustupanju jedne montažne garaže.
Ove godine se inače obeležava 150 godina postojanja bolnice u Smederevu. Ona je uspela da dobije trogodišnju akreditaciju, čemu je prethodio veliki rad na sređivanju ustanove i poboljšanju uslova za rad. Zato svi sa nadom iščekujemo sjajnu vest da su i kadrovski kapaciteti ove bolnice pojačani i da se broj zadovoljnih pacijenata povećao, jer svi trenutno zaposleni to sigurno zaslužuju.

Srećno!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login