Novi pogon „Tigar tajers“ u Pirotu

AUTOMOBILI, INVESTICIJE, POSAO  
Novi pogon „Tigar tajers“ u Pirotu

SJAJNE VESTI IZ PIROTA

Da Pirot nije vredan pomena samo kada je reč o ukusima peglane kobasice i kačkavalja ili kvalitetu ćilima dokaz je i razvoj dela auto industrije, odnosno proizvodnja auto guma. Naime, jedan od najvećih izvoznika Srbije Mišelin grupa i njen fabrika u Srbiji – Tigar tajers su juče svečano otvorili nov proizvodni pogon u Pirotu. Radi se o novoj valjari čime se postiže povećanje proizvodnih kapaciteta u skladu sa zahtevima trišta, a istovremeno i značajno unapređuje proizvodnog procesa, planiranja i upravljanja kvalitetom i održavanja.
U prisustvu nadležnih iz lokalne samouprave, predsednika kompanije Michelin za Centralnu i Jugoistočnu Evropu – g. Erika Feidija, direktora kompanije Tigar Tyres – g. Gerija Šeidija, poslovnih partnera, medija i zaposlenih juče je osvanuo nov dan u istoriji ove fabrike, ali i za ekonomiju naše zemlje. Zahvaljujući investicionom ciklusu od 215 miliona evra koji je započet 2013. godine i juče konačno završen, proizvodnja u ovoj pirotskoj fabrici biće povećana sa 8 na 12 miliona putničkih guma godišnje, a broj zaposlenih biće zaokružen na 3.000. Na ovaj način gigant kakav je Mišelin grupa izražava uverenja da u Srbiju vredi investirati, da želi dugoročno ostati ovde i širiti svoje tržište i kvalitet proizvodnog asortimana uz pomoć vrednih srpskih radnika. Na izgradnji ove tehnološki najmodernije linije i završetku investicionog ciklusa modernizacije fabrike, rukovodstvo fabrike je juče veliku zahvalnost izrazilo lokalnoj vlasti koja im je u velikoj meri pomogla i pružala podršku.

Podsećanja radi, Tigar tajers je prošle godine izvezao proizvoda u vrednosti od 291 milion evra u Evropu, ZND, na Bliski istok i Rusiju, što ga čini trećim najvećim izvoznikom u Srbiji. Inače, ova fabruka je u februaru mesecu raspisala konkurs za zapošljavanje 300 novih radnika o čemu nas je obavestila pirotska filijala NSZ-a. Od tog broja, 200 njih čine proizvodni radnici, 40 je radnika na održavanju postrojenja i 60 viljuškarista. Svi prijavljeni koji budu zadovoljili postavljene kriterijume mogu se nadati početku rada već od 1. juna.
Sa željom da se planovi ovog francuskog proizvođača isplate i obistine i da svi zaposleni budu zadovoljni, ovu sjajnu vest vam danas prenosimo samo kao jednu u nizu iz osunčanog pirotskog kraja.
Biće ih još mnogo.

Srećno!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login