Solidan učinak naših košarkaša u NBA ligi

KOŠARKA  
Solidan učinak naših košarkaša u NBA ligi

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Prethodna 3 dana odigrana su dva kola NBA lige u kojima su naši košarkaši ostvarili solidne učinke. Najbolji učinak imao je Boban Marjanović koji je, u prvoj utakmici, sa igračima Oklahome vodio bitku pod obručem. Bez obzira što su Sparsi izgubili Bobi je ostvario zapažen učinak. Trener mu je ukazao poverenje od stara i igrao je 27 minuta. Ostvario je učinak od 13 poena (šut 5/12), 6 skokova, te sa po 1 osvojenom i izgubljenom loptom, i po 1 asistencijom i blokadom. Na ovoj utakmici imao je sjajno zakuvanje preko trojice igrača:

U drugoj utakmici, bez obzira na malo poena, vodio je uspešnu borbu sa Vinsom Karterom, kojeg je uspeo neutralisati. Naš gorostasni centar je kao starter odigrao 30 minuta i uspeo da ubaci 5 poena, ostvari 9 skokova i 2 asistencije. Ovaj put pobedu je odneo njegov tim nad Memfisom 101:87. Bobinatoru se sada pruža veća šansa i počinje kao starter, jer Greg Popovič za sada odmara svoje najjače igrače za predstojeći deo šampiponata (Parkera, Đinobilija, Dankana, Lenarda i Oldridža).

Pogledajte učinak Bobana Marjanovića protiv Memfisa:

Jokić je u redovima svog tima dao pristojan doprinos u prvoj utakmici, protiv Klipersa, na gostovanju u Los Anđelesu. U porazu Denvera sa 90:105, naš krilni centar je ubacio 5 poena (2/7 šut iz igre), ima 9 skokova, 3 asistencije i 1 ukradenu loptu. U drugoj utakmici ubacio je samo 2 poena za 24 minuta uz 8 skokova. Ovo je bila prilično netipična partija za Nikolu, koji beleži dabl-dabl skoro na svakoj utakmici. U toj utakmici Denver je poražen od ekipe Dalasa sa 97:88.

Nemanja Bjelica, koji već duže vremena nije u svojoj formi, odigrao je 13 minuta i postigao 2 poena u utakmici u kojoj je Minesota pobedila Feniks sa 121:116. U prethodnom meču protiv Jute postigao je samojednu trojku za 13 i po minuta igre. Ovo je prva trojka posle 25. januara. On polako ulazi u rotaciju pa se nadamo da će uskoro zaigrati mnogo bolje.

Sinoć odigrane utakmice:

Memfis – San Antonio 87:101
Minesota – Feniks 121:116
Denver – Dalas 88:97
Portland – Sakramento 105:93
Majami – Bruklin 110:99
Toronto – Oklahoma 100:119
Čikago – Atlanta 100:102
Nju Orleans – Njujork 99:91
Juta – Los Anđeles Lejkers 123:75
Los Anđeles Klipers – Boston 114:90

Što se tiče priče oko reprezentacije i OI u Riu, Nikola Jokić će zasigurno moći da igra za Srbiju u predstojećim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Ostaje da se vidi šta će se desiti sa Bobanom Marjanovićem jer je on još uvek pod znakom pitanja zbog potpisivanja novog ugovora. Menadžer Miodrag Ražnatović, koji zastupa obojicu igrača, izjavio je:

„Volja igrača i klubova nije sporna i što se Jokića tiče nema problema. Što se tiče Marjanovića, problem za kvalifikacioni turnir može da bude oko datuma potpisivanja novog ugovora. Ako se Srbija plasira u Rio, neće biti prepreka da zaigra na Olimpijskim igrama.“

Nemanja je skoro izvestan za igru u nacionalnom timu, pa mu želimo da se što pre u potpunosti oporavi i da nastavi da pruža sjajne igre koje je imao sa početka sezone. Očekujemo dobre igre u narednom periodu i od Bobana i Nikole.

SAMO HRABRO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login