„Muzika Anđela“ pred niškom publikom (VIDEO)

DECA, DOGAĐAJI, HUMANOST, MUZIKA  
„Muzika Anđela“ pred niškom publikom (VIDEO)

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Humanitarni koncert „Muzika Anđela“ održeće se u subotu 9. aprila u 19:00 sati u Domu Vojske. Prihod od prodatih karata biće doniran NURDOR-u za izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.
„Muzika Anđela“ je orkestar dece mladih muzičkih talenata Srbije, pod pokroviteljstvom Prve Dame Srbije, iz skoro svih nižih i srednjih muzičkih škola Srbije.

Niški koncert otvoriće učenici niške Muzičke škole.

„Muzika Anđela ima više od stotinu dece starosti od 7 do 18 godina. Deca koja sviraju u Muzici Anđela su deca koja na skoro svim takmičenjima u zemlji i inostranstvu osvajaju isključivo od prve do treće nagrade“ – kaže Violeta Burić organizator koncerta.

Svi koncerti Muzike Andjela su humanitarnog karaktera.

„Koncertom u Nišu želimo da pomognemo deci oboleloj od malignih bolesti i ovim koncertom pozovemo sve ljude dobre volje da pomognu u izgradnji novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Početak izgradnje nove dečije klinike planiran je za maj mesec ove godine“ – rekla je Burić.

Na repertoaru će biti poznata dela klasične i popularne filmske muzike. Dela Mozarta, Bramsa, Hajdna, Betovena i Baha izvodiće talentovani mališani. Screenshot 1Ovo je prilika da se čuju i mali Tamburaši sa Dunava, biće tu i naša najmlađa, a već uveliko poznata pijaniskinja Iskra Milenković. Polsastica na koncertu biće i izvođenje poznate pesme Marina, koju će naitalijanskom uz pratnju hora, otpevati nas najmlađi član, koji ima samo 5,5 godina i jedini je dečak u horu.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na blagajni Doma Vojske od 1. aprila. Cena ulaznice je 500 dinara. Na samom koncertu biće postavljena zatvorena donatorska kutija, ukoliko neko bude želeo da donira nešto preko cene ulaznica može to i da uradi.

Koncert u Nisu pomogla je Vojska Srbije koja je obezbedila salu u Domu Vojske u Nišu, Niš-expres koji je obezbedio prevoz, mnogobrojni profesori i direktori muzičkih škola.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak-intervju je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login