Nole pobedio Berdiha u četvrtfinalu masterst turnira u Majamiju

TENIS  
Nole pobedio Berdiha u četvrtfinalu masterst turnira u Majamiju

SJAJNE VESTI IZ MAJAMIJA

Jutors rano, po našem vremenu, Novak Đoković je u četvrtfinalu masters turnira u Majamiju savladao Tomaša Berdiha rezultatom 2:0 (6:3 i 6:3). Za nešto manje od 100 minuta igre svetski broj 1 je pokazao da je uspešno kontrolisao dešavanja na terenu, nije previše forsirao i može se reći lako došao do trijumfa. Srpskog tenisera nije dobro služio servis, pa je u nekoliko navrata morao da igra „open one maratonske gemove“. Uz malo sreće pretrpeo je samo jedan brejk, dok je 4 puta uspeo da oduzme servis rivalu i tako trasira put ka odbrani titule u Majamiju.

Za razliku od prethodnog meča, gde je u odmeravanju snaga sa Austrijancem Timom napravio čak devet duplih grešaka, Nole je u ovom meču bio mnogo koncentrisaniji i napravio samo jednu. Imao je dobar učinak osvojenih poena na drugom servisu (67%) za razliku od Berdiha koji je prilično loše odigrao (33%). Kada se na Noletovi igru doda samo 9 neiznuđenih grešaka (Berdih čak 45) i 4 osvojena brejka može se reći da se do ove pobede došlo mnogo lakše.

Ipak, nije sve sjajno prošlo u ovom meču. Naime, srpski teniser se sredinom drugog seta požalio na bolove u leđima, pa je posle medicinskog tajmauta uspeo da se odži na svom nivou i privede meč kraju. Đoković je odigrao izuzetno kvalitetan i čvrst meč pa je ostvario 10. vezani trijumf nad Berdihom. Takođe, uvećao je prednost nad Čehom i sada je u konačnom skoru 23-2.

Pogledajte detalje i jedan interesantan pogled na meč:

Naredni meč Nole će igrati sa Davidom Gofanom. Belgijanac je posle preokreta savladao Žila Simona sa 3:6, 6:2 i 6:1.

NAPRED NOLE!
SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login