Novak Đoković osvojio Majami i izjednačio se sa slavnim Andre Agasijem u broju titula

NAGRADE, TENIS  
Novak Đoković osvojio Majami i izjednačio se sa slavnim Andre Agasijem u broju titula

SJAJNE VESTI IZ MAJAMIJA

Srpski teniser, Novak Đoković, nastavio je dominaciju u svetu tenisa. On je pobedom nad Keijem Nišikorijem od 2:0 (6:3 i 6:3) osvojio masters turnir u Majamiju, ukupno 63 titule u karijeri, a 28-u iz serije masters 1000. Takođe, kada se radi o rekordima, Nole se sada izjednačio sa slavnim teniserom Andre Agasijem u broju osvojenih titula u Majamiju – obojica sada imaju po 6 pehara sa Floride. Bilo je potrebno 85 minuta da Novak Đoković ubeleži novu pobedu i dokaže svima onima koji žele da ga skinu sa trona da će još morati da se muče, dok se ne rodi novi igrač poput Novaka Đokovića.

Početak meča je protekao u znaku Novaka Đokovića koji je sjajno otvorio meč. Rutinski je poveo da bi potom usledilo 5 brejkova. Ovo je svakako bilo nekarakteristično za muški tenis, ali i to smo videli. Najvažniji brejk Nole je napravio za 5:3 i na svoj servis samo rutinski završio posao u prvom setu. U drugom setu početak meča je diktirao i završnicu. Nole se na vreme „odlepio“ i tu je razliku držao do kraja. Meč nije obilovao sjajnim potezima kao što je to bilo u ranijim mečevima jer je Nišikori previše žurio i pravio greške. Nije bilo puno nadmudrivanja osim u nekoliko dugačkih i sjajnih razmena udaraca.
Novak je imao sjajan učinak na prvom servisu čak 70%, a u dugim poenima preko 9 razmena udaraca naš teniser je imao nešto slabiji učinak ali u kraćim razmenama (0-9) osvojio je preko 63% poena.

Pogledajte detalje iz meča:

Sa ovom pobedom Nole je inkasirao nešto preko 1.000.000 dolara, a ukupno u karijeri zaradio je 98.199.548 zelenih novčanica što je novi rekord. On je sada pretekao starog rivala Rodžera Federera koji je do sada zaradio 97.885.881 dolara od turnira.

Imao je Nole i poruku:

Naredna stanica je Monte Karlo (gradu kome je Nole prijavljen), od 10. aprila, kada će pokušati da osvoji tunir na šljaci pred „svojom“ publikom.

BRAVO NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login