Besplatne muzičke radionice za mlade

EDUKACIJE, MUZIKA  
Besplatne muzičke radionice za mlade

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Oni koji imaju talenta i želeli bi da nauče više o muzici mogu da se prijave za Besplatne muzičke radionice koje organizuju Udruženje „Štek House“ iz Niša i Udruga mladih „Agape“ iz Ljubuškog u Bosni i Hercegovini.
Mladi iz Niša imaće priliku da posete svoje vršnjake u mestu Ljubuški u blizini Mostara krajem maja, dok će domaćini iz Ljubuškog uzvaratiti posetu u junu. Sa polaznicima će raditi iskusni muzičari i preneti im znanje iz oblasti pevanja kao i sviranja gitare, bas gitare i bubnjeva. Razmena mladih muzičara iz ova dva grada ima za cilj razmenu muzičkih iskustava učesnika projekta, a sve u koordinacjii sa mentorima, kažu organizatori.

„Osim sticanja novih znanja iz oblasti za koju polaznik iskaže interesovanje, mladima iz oba grada se pruža mogućnost da bliže upoznaju kulturu svojih kolega iz susedne zemlje, ali i da razmene iskustva s obzirom na to da će svi polaznici biti smešteni u domovima svojih kolega“ – kažu organizatori.

Polaznici moraju biti punoletni i imati instrument za koji žele da se prijave. Takođe, moraju biti u mogućnosti da ugoste polaznike iz Bosne i Hercegovine.
Zainteresovani mogu da se prijave na mejl muzickeradionicenis AT gmail.com sa osnovnim podacima (ime, prezime, datum i godina rođenja, e-mail adresa i kontakt telefon), fotografijom, i muzičkm biografijom u kojoj je potrebno što detaljnije navesti muzičko iskustvo. Prijave slati najkasnije do 22. aprila u ponoć. U polju subject obavezno napisati „Prijava za BMR-Aplikant iz Srbije“. Ceo projekat je podržala fondacija Schüler Helfen Leben (SHL), kažu organizatori.

Projekat “Besplatne muzičke radionice”
Niš je počeo 2014. godine kao pilot projekat istoimene neformalne grupe i do sada je organizovao tri ciklusa. Prvi u klubu “Scena” otovorenog tipa za sve zainteresovane mlade muzičare. Drugi ciklus radionica je podržan od strane Grada Niša u okviru konkursa za omladinske projekte, a rađen u saradnji sa Centrom za unapređenje društvene svesti “Super Građanin”. Treći ciklus je organizovan pod pokroviteljstvom kompanije “IDEA” u niškom parku Čair u okviru “Eko-učionice” i bio je namenjen najmlađiim Nišlijama. Od 2015. godine ovaj projekat predstavlja podsektor delovanja Udruženja „Štek House“ . Ovu godinu Štek House je započeo projektom koncertne promocije albuma „Shine on me“ kantautora Marka Stojanovića Louis-a, a u najavi je pored ovog još par projekata do kraja godine.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak-intervju je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login