Dečija pesma nam ponovo donosi proleće

DECA, DOGAĐAJI, MUZIKA  
Dečija pesma nam ponovo donosi proleće

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

O ovoj manifestaciji danas svi pričaju. Od nje se očekuje da nam unese još više sreće i sjaja u ovo sunčano proleće. Od nje se očekuje da zabavi naše mališane i učini da se osećaju značajnim za kulturnu scenu glavnog grada. I posle 20 godina, baš kao i mnoge druge manifestacije koje su obnovljene ovih dana, a o kojima smo mi pisali, tako najavljujemo „Dečije beogradsko proleće“. Ovaj muzički festival se prvi put oglasio daleke 1972. godine, a osnovan je od strane tadašnjeg Doma pionira, sadašnjeg Dečijeg kulturnog centra Beograda. Zbog izuzetnog značaja koji ovaj festival ima od samog osnivanja nadležne gradske institucije su odlučile da ga ponovo ožive.
Zato će se 15. aprila u Velikoj sali Dečijeg kulturnog centra Beograda ponovo čuti dečiji hitovi, za neke davno zaboravljeni: „Deca su ukras sveta“, „Lako je prutu“, „Razbole se lisica“,“Slon lepotan Don Dolan“, „Pesma o bukvaru“, „Zakleo se bumbar“ i druge.

Čitav program će voditi, baš kao i nekada, naš proslavljeni voditelj muzičkih dečijih festivala Minja Subota. Od izvođača, koji će uveseljavati naše mališane sami iili zajedno sa svojim dečijim horovima biće Milorad Mandić Manda, Jelena Tomašević, Leontina Vukomanović, Sergej Ćetković, Marko Živić, Slobodan Boda Ninković, Branko Milićević Kockica, Nevene Božović i mnogi drugi. Izvođače će pratiti Hor Dečijeg kulturnog centra Beograda, ali i publika sigurno. Biće izvedeno ukupno 12 pesama rečima dobro poznatih, ali u nekom novom aranžmanu i načinu izvođenja.
Povodom ovog događaja 8. aprila će biti održana konferencija za medije sa početkom u 11 časova u Maloj sali DKC Beograda na kojoj će nam sve detalje same organizacije otkriti: Dragan Marić, direktor DKC Beograda, Leontina Vukomanović, pomoćnik direktora za programsku delatnost, Minja Subota, voditelj programa, pevači Željko Vasić i Nevena Božović i Donka Špiček, predsednik Upravnog odbora ove ustanove.

U iščekivanju svih detalja, mada ih i ne moramo znati, pozivamo vas da svoje mališane sledećeg vikenda obradujete prisustvom sjajnom događaju.
Podsećajući se pravih dečijih hitova pokazaćete im šta su prave vrednosti detinjstva.
Neka pamte pesmu, prijateljstvo i osećaje. To će jednim delo sigurno steći na ovom muzičkom događaju, koji će ponovo postati tradicija.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login