Posle 17 godina: Nemanja Radulović i Beogradska filharmonija ponovo zajedno

DOGAĐAJI, MUZIKA  
Posle 17 godina: Nemanja Radulović i Beogradska filharmonija ponovo zajedno

SJAJNE VESTI DONOSI NEMANJA RADULOVIĆ

Svetski priznati „čarobnjak“ sa violinom Nemanja Radulović održaće zajedno sa Beogradskom filharmonijom danas i sutra dva koncerta u Kolarcu sa početkom od 20 časova. Na ovim koncertima će kao solista nastupiti u pratnji filharmonije pod upravom maestra Eiđija Oueax posle pauze od punih 17 godina. Toliko se čekalo da svetski priznati mladi muzičar, uz pratnju strasnog i inspirativnog maestra i filharmoničara, izvede program koji tematski pripada ciklusu „Za zaljubljene“. Ovaj program podrazumeva najromatičnije kompozicije poznate današnjici kao što su Štrausov „Don Žuan“, Bruhov Koncert za violinu i orkestar br. 1, kao jedan je od najpopularnijih, i „Patetična simfonija“ Čajkovskog. Inače, Bruhov violinski koncert br. 1 je prvi put izvodio u Kolarcu pre punih 20 godina.
Da će ovi koncerti biti pravo uživanje za naša čula govori i činjenica da je Nemanja već ranije ostvario saradnju sa čuvenim maestrom Eiđijem Oueom, koja za rezultat ima zajednički disk „Paganini fantasy“, a sa kojim sarađuje od 2003. godine. Sa Beogradskom filharmonijom Nemanja je prvi put nastupio kada je imao samo 14 godina, 17. decembra 1999. godine.
Uz toliko simbolike i sa tolikim vremenskim jazom, na ovom koncertu očekujemo puno lepih i jedinstvenih momenata koji će odisati energijom i emocijama Nemanjinih žica i Eiđijevih pokreta.

Pogledajte jedan od nastupa:

Nastupajući u međuvremeno širom sveta, od istoka ka zapadu, ovaj mladi virtuoz je potpuno osvojio ljubitelje ove vrste muzike, dobijajući brojne nagrade i priznanja. Tako je prošle godine dobio prestižnu nagradu „Eho klasik“ za najboljeg mladog muzičara na ceremoniji održanoj u Berlinu zahvaljujući svom albumu “Journey East” kao najprodavanijem izdanju prema podacima „Deutsche Grammophon“.

On će se u Beogradu zadržati još jedan dan kada će biti gost na koncertu profesora Dejana Mihailovića.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login