Nemanja Bjelica postigao rekord karijere u NBA

KOŠARKA  
Nemanja Bjelica postigao rekord karijere u NBA

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Nemanja Bjelica je ponovo imao sjajno izdanje u NBA ligi. Ovaj put, u pobedi njegove Minesote nad Sakramentom 105:97, naš košarkaš postigao je 18 poena (6-7 iz igre, 4-5 trojke, 2-2 penali) i tako postavio svoj NBA rekord. Na terenu je igrao oko 25 minuta, upisao još 4 skoka, 2 asistencije i imao jednu sjajnu blokadu.
Nemanja je ponovo u rotaciji Minesote pa je Sem Mičel, trener Minesote, konačno veoma zadovoljan jer njegova ekipa iz utakmice u utakmicu sve bolje igra.
Posle povrede koju je imao u prethodnom periodu, ovaj oporavak je podsetio na partije koje je pružao u Evropi. U ovoj utakmici poene je postizao sa lakoćom i sa puno stila. Šuteve koje je upućivao ka košu protivnika delovali su ubojiti (četiri trojke, a lopta gotovo da nije dirala mrežicu). Nemanji se vratilo i samopouzdanje, tako da tokom šuteva nije mnogo razmišljao.

Pogledajte njegov učinak:

U svojoj prvoj NBA sezoni, Bjelica prosečno postiže 4,8 poena i ostvaruje 3,2 skoka za 17,5 minuta prosečno u igri.

„Osetio sam se dobro, čekao sam ovu utakmicu da bih stekao samopouzdanje. Doneo sam veliko iskustvo iz Evrope, ali je to potpuno drugačija košarka. Još učim, ovde sam još ruki i potrebno je da budem veoma agresivan. Ovde ne smete sebi da dopustite da promašujete otvorene šuteve. Traži se jednostavna igra, čvrsta igra. Svako veče igrate protiv velikih igrača. Pokušavam da igram agresivno, pre svega u odbrani. Mislim da je to ključ. Ovde, u NBA ligi, nema opuštanja i morate poštovati svaki tim, bez obzira na to u kakvom sastavu igra.
Nismo u plej-ofu, ali hoćemo da pobedimo svaku utakmicu. Imamo još tri utakmice. Meč protiv Golden Stejta bio je veliki uspeh, ali i u ostalim mečevima morate da igrate naporno i želimo da tako nastupamo do kraja.“ – rekao je Bjelica posle meča.

Ekipa Golden Stejta je bila bolja od San Antonija 112:101, pa je tako stigla do 70. pobede u šampionatu. Potrebno im je samo još 2 pobede da se izjednači sa legendarnom generacijom Čikaga (72 pobede). Boban Marjanović ponovo nije imao priliku da igra pa je čitav meč bio na klupi.

Rezultati:

Sakramento – Minesota 97:105
Hjuston – Feniks 115:124
Atalanta – Toronto 95:87
Majami – Čikago 106:98
Golden Stajt – San Antonio 112:101

BRAVO! SAMO NAPRED!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login