Renovirani stadion Proletera iz Zrenjanina dobiće novo ime – Stadion „Ivana Španović“

ATLETIKA  
Renovirani stadion Proletera iz Zrenjanina dobiće novo ime – Stadion „Ivana Španović“

SJAJNE VESTI IZ ZRENJANINA

Da li je Ivana Španović mogla lepše da zamisli svoj život? Uspeh na svakom koraku – medalje osvaja redovno, na skoro svakom takmičenju. Preskočila je državni rekord u skoku u dalj, pa ga potom popravila. Obožavana u svojoj zemlji, a i šire. Koristi svaku priliku da kaže i pokaže da je iz Srbije! Naravno, ova devojka je sigurno zaslužila da joj se rodni grad oduži na neki način.
Ovih dana je, odlukom gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i generalnog sekretara Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića, skoro izvesno da će stadion Proletera biti renoviran i da će novo ime dobiti po našoj najtrofejnijoj srpskoj atletičarki Ivani Španović.

Kako sjajno zvuči tri reči: Stadion „Ivana Španović“

Do sada je ovaj stadion imao atletsku stazu ali prilično skromnu, i nije bila prilagođena za velika takmičenja. Renoviranjem ovog objekta u Zrenjaninu će biti moguće gledati i velika atletska takmičenja. Radovi na stadioni treba da počnu uskoro, a završetak se očekuje u kratkom roku.

„Već u narednih sedam dana Zrenjanin će posetiti inženjer Atletskog saveza Srbije koji će ispitati lokaciju, videti u kakvom je stanju postojeća, nekada dobra podloga, i predložiti idejno rešenje, kako bi znali po kojim fazama ćemo raditi objekat, kao i vrednost cele investicije. Na osnovu toga moći ćemo i da konkretizujemo rokove izgradnje.“ – izjavio je Slobodan Branković.

Inače gradski stadion je stadion sa više namena u Zrenjaninu, Srbija. Trenutno se koristi najviše za fudbalske mečeve i on je domaći teren FK Proletera 2006 i FK Banata. Prethodno ga je koristio zrenjaninski Proleter, koji je ugašen 2005. godine a za naslednika ovog kluba navijači su priznali Proleter 2006 koji je pravo igranja na stadionu dobio 2013. godine. Stadion ima kapacitet za 13.500 gledalaca i nalazi se na Karađorđevom trgu – parku. Najveća zabeležena poseta je oko 22.000 gledalaca, od toga 17.890 sa plaćenim ulaznicama, na meču Prve savezne lige Jugoslavije između Proletera Crvene zvezde (2:0) odigranom 11. oktobra 1967. (Izvor: Wikipedija)

Ivana je na svom FB profilu ostavila poruku u kojoj izražava svoju zahvalnost:

„Nebrojano puta sam rekla koliko volim svoju zemlju za koju se takmicim i borim. Neopisiva je sreca imati sve vas kao podrscu u toj mojoj borbi i kada me doceka vest poput ove,ostajem bez reci. 18 godina zivota u rodnom Zrenjaninu,gradu sporta,zdravoj okolini,moje porodice,prijatelja i mog drugog oca Jani Hajdua uticale su umnogome da danas budem ono sto jesam. Konacno,docekasmo da taj isti grad dobije atletski stadion!!! Nestvarno,zaista. Jos nestvarnije je cinjenica da ce se zvati po meni. Moja sreca je neopisiva! Jedva cekam da se posle toliko godina opet takmicim na mestu gde sam napravila svoje prve atletske korake. <3 <3 <3 <3 <3 <3
Bravo!!!!!!“

BRAVO IVANA!
Sjajn vesti ti žele puno uspeha!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login