Beogradski maraton 2016 – „Možeš i ti, možemo svi”

ATLETIKA, DOGAĐAJI  
Beogradski maraton 2016 – „Možeš i ti, možemo svi”

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Manje od 72 sata je ostalo do onog čuvenog signala koji označava početak maratona u Bostonu, Čikagu, Berlinu, Londonu, Njujorku, pa i Beogradu. Tog 16. aprila održaće se 29. po redu Beogradski maraton na kome se očekuje da kroz cilj prođe i milioniti učesnik u dosadašnjoj istoriji održavanja ovog maratona. Podeljen na dečiji maraton, trku zadovoljstva (5 km), polumaraton (21,1 km) i maraton (42,195 km) očekuje se rekordan broj učesnika, ali i posmatrača, onih što će vam u jednom trenutku dodati čašu vode, čokoladicu ili napraviti jedinstvenu fotografiju.

Beogradski maraton, sa tako dugom tradicijom, predstavlja danas jedan od najznačajnih međunarodnih sportskih događaja u našoj zemlji koji nosi sa sobom nemerljivu popularizaciju sporta, zdravog načina života i duha.

To je jedan od najboljih brendova našeg glavnog grada koji ga svrstava u grupu velikih svetskih metropola. Ova manifestacija pokreće sve starosne grupe stanovništva, bilo kog obrazovnog profila, verske opredeljenosti ili društvenog staleža. Ove godine će i osobama sa invaliditetom biti omogućeno da učestvuju u trci zadovoljstva, a organizacija „Link plus” je pozvala i sve odgovorne vlasnike pasa da sa svojim ljubimcima u 8 časova budu na platou ispred Doma Narodne skupštine (obavezne sa potvrdom o čipovanju i vakcinaciji, povocem i korpom, kao i higijenskim kesama) da bi uzeli učešće u Šetnji odgovornih vlasnika pasa u okviru trke zadovoljstva. I za ove učesnike su naravno obezbeđene majice i startni brojevi.
Dakle, ovogodišnji maraton je posvećen svima koji će se u subotu probuditi pre 8 časova u želji da bar prošetaju, malo potrče ili brže hodaju, sretnu se sa prijateljima. Baš kao što i slogan ovogodišnjeg maratona glasi: „Možeš i ti, možemo svi” svi učesnici će biti u sigurnim rukama. Naime, o onima koji malo preteraju postaraće se 30 medicinskih ekipa koje će biti raspoređene na različitim lokacijama. Ovo je svakako značajna informacija s obzirom da je u subotu najavljen izuzetno topao dan. Očekuje se da će u najboljoj poziciji biti učesnici trke zadovoljstva sa prijatnom jutarnjom temperaturom. Učesnici polumaratona će imati nešto nepovoljnije meteorološke uslove, a najnepovoljniji će biti uslovi za one najizdržljivije. Tako će temperatura u 10 časova iznositi 17 stepeni, u 12 časova 21 stepen, a dalje se očekuje rast i do 25 stepeni u hladu!

Sigurni smo da ovakve najave neće umanjiti zadovoljstvo, nadahnuće i sreću učesnika 29. Beogradskog maratona. Tome će sigurno doprineti bogati muzički takti koji će odjekivati različitim trasama: Dragoljub Đuričić i njegovi bubnjari vas očekuju na Brankovom mostu, u „muzičkoj aveniji” od „Londona” do Terazija vas očekuju trubači, bubnjari i rok bend „Old hat orchestra” i mnogi drugi.

TRASA:

Ako se odlučite da uzmete učešće u pravljenju najlepše ovogodišnje fotografije glavnog grada (učestvovanje u „Beogradskom maratonu“) možete se prijaviti u prijavnom centru Doma omladine Beograda (Makedonska 22), od 11. do 15 aprila, od 10 do 20 časova. U ovom trenutku je već postignut rekordan broj učesnika u maratonu, jer prijavljeno preko 2.000 učesnika iz 34 zemlje sveta.
Razmislite. Možda ste baš ove godine spremni da savladate maratonsku rutu nošeni na krilima aktuelnog svetskog rekordera u skoku u vis – Havijera Sotomajora, koji je izabran da bude promoter 29. Beogradskog maratona.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login