Nadmetanje „bicepsa i tricepsa“ u Pančevu – 7. Prvenstvo Srbije u obaranju ruke

OSTALI SPORTOVI  
Nadmetanje „bicepsa i tricepsa“ u Pančevu – 7. Prvenstvo Srbije u obaranju ruke

SJAJNE VESTI IZ PANČEVA

Sutra će se u Pančevu okupiti svi oni, bez obzira na pol, koji su proteklih 12 meseci vežbali kako bi dokazali da su najjači u obaranju ruke u Srbiji. Sedmi put za redom Pančevo će biti domaćin ovog nacionalnog takmičenja sa početkom u 16 časova u „Hali sportova“.
Ovo takmičenje je podeljeno u različite kategorije, a pravi se razlika između najjače desne ruke, najjače leve ruke i najjače damske desne ruke. Dakle, niko neće biti diskriminisan, podjednake šanse će biti date muškarcima i ženama, levorukim i desnorukim takmičarima. Ove godine titulu najbolje/g će braniti Borka Dakić iz Pančeva u konkurenciji dama, Ivan Glidžić iz Bačke Palanke (leva ruka) i Zoran Latinović iz Čelareva (desna ruka).
S obzirom da predstoji Evropsko prvenstvo u sportskom obaranju ruku u Rumuniji, ova sutrašnja smotra će biti iskorišćena i kao kvalifikacioni turnir za izbor članova reprezentacije naše zemlje. Odluku o najjačima će doneti međunarodne sudije, kojih je do sada najviše bilo iz Bugarske.

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine:

Inače, obaranje ruku već sedam decenija spada u vid sporta sa strogim pravilima, velikim brojem lokalnih klubova i organizovanim nacionalnim i međunarodnim takmičenjem. Prvo takmičenje u obaranju ruke organizovali su studenti u Kaliforniji davne 1952. godine. Zaslugu za iniciranje takmičenja u sportskom obaranju ruku kod nas ima Marćelo Rusovan, predsednik Saveza Srbije za obaranje ruke i višestruki prvak države. Zabave radi, Marćelo je počeo sa okupljanjem prijatelja oko stola još 2009. godine, ljubitelja obaranja ruku, da bi to danas preraslo u manifestaciju na državnom nivou sa razvijenom mrežom klubova.
Baš kao i svakom drugom sportu, a ponekad i u životu, da bi ustali od stola kao pobednik morate imati ne samo jake mišiće ruku, već i jako čitavo telo i jako srce. Samo nadmetanje jednog para takmičara traje nekoliko sekundi, ali priprema za te sekunde traje čitavih 12 meseci.

Ulaz u “Halu sportova” ovog petka će biti slobodan, pa eto prilike da provedete lepo popodne i možda shvatite da ste vi jedan od učesnika sledeće smotre srpskih mišića ruku.
U iščekivanju većeg broja ženskih učesnika ove godine, „Sjajne vesti“ žele da pobedi najbolji (najjači).

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Nadmetanje „bicepsa i tricepsa“ u Pančevu – 7. Prvenstvo Srbije u obaranju ruke"

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login