Gužva na otvaranju Stop.Shop parka

DOGAĐAJI, INVESTICIJE, POSAO  
Gužva na otvaranju Stop.Shop parka

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Stop.shop prodajni park od danas radi i u Nišu. Ovo je drugi ovakav park u Srbiji, a celodnevnoj manifestaciji otvaranja prisustvovalo je više hiljda Nišlija. Na raskrsnici bulevara Medijana i Svetog cara Konstantina bila je velika gužva, a posetioci su parkirali vozila skoro do ulaza u arheološko nalazište.

Prodajni park ima 13.000 kvadrata poslovnog prostora, gde su već počeli da rade poznati brendovi odeće i obuće, ugostiteljski objekti, parfimerije… Unutar parka je 300 parking mesta, a investitor očekuje oko 380.000 potrošača godišnje. Od septembra bi trebalo da bude otvoren i bioskop u ovom kompleksu.

„Izabrali smo Niš, on nam je oduvek bio meta, ali smo počeli u Čačku. Niš je treči po veličini grad u Srbiji i zato smo želeli da uložimo ovde kako bi smo svi imali korist od toga. Krajem avgusta otvaramo Stop. Shop i u Valjevu. Verujemo u srpsko tržište i zato planiramo da sledeće godine otvorimo još 4 do 5 ovakvih parkova“ rekao je direktor prodaje „Immofinanz“ – za Evropu Nikolas Fernandez de Retana.

Za svečano otvaranje program su vodili glumac Andrija Milošević i voditeljka Marija Kilibarda, a građani su mogli da čuju Gocu Tržan i Željka Joksimovića.

Gradonačelnik Niša istakao je da će ovaj park privući turiste u grad.

„Danas smo postali deo jedne velike porodice – 53 grada u 7 evropskih zemalja koje imaju ovakve centre. Najvažnije je da će zaposliti oko 300 ljudi i da će doneti nove sadržaje gradu čime povećava konkurentnost i turističku atraktivnost“ – rekao je gradonačelnik.

Austrijska kompanija „Immofinanz“ investira u nekretnine čije su aktivnosti fokusirane na maloprodajne, kancelarijske i logističke segmente na osam glavnih regionalnih tržišta u Evropi, među kojima su Austrija, Nemačka, Češka, Slovačka i dr.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak-intervju je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login