Održan 23. Dečji maraton u Beogradu

DECA, OSTALI SPORTOVI  

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

U subotu 23. aprila, u Beogradskom zoološkom vrtu, održan je 23. „Smoki smokić“ Dečji maraton. Ovo je jedna od najlepših manifestacija grada, za koju je u pretkvalifikacijama bilo prijavljeno više od 16.000 predškolaca (iz 14 predškolskih ustanova u Beogradu). Ovaj događaj je svakako prerastao u najznačajniju manifestaciju za mališane pa se iz godine u godinu broj dece samo povećava.
Sportski duh nacije i program vraćanja sporta u škole i vrtiće polako pokazuje rezultate. Od sve prijavljene dece iz predškolskih ustanova Beograda za ovaj dečiji maraton kvalifikovalo jnih 12, koji su pobedili u grupama. Svi klinci koji su učestvovali na dečijem maratonu doneli su sportski duh, a većina njih su zadatak ozbiljno shvatili pa su neki mališani poneli sa sobom i veoma jak takmičarski duh, dok su drugi trčali samo iz ljubavi.

Andrej Nikolić (Mala sirena, PU „Dr Sima Milošević”, Zemun) najbrži je predškolac, a on je uspeo da izjednači rekord staze „oko slonare” koji je pre 20 godina postavio Vladimir Stanojević iz vrtića „Lepa Vitas”. Andrej je pretrčao 230 metara za samo 36 sekundi i pobedio na 23. Smoki Smokić dečijem maratonu u Beogradskom zoološkom vrtu. Inače za svojih šest godina, Andrej je iskusan sportista koji već dve godine trenira fudbal.

„Andrej ima pet treninga nedeljno i stalno je u formi. Mnogo voli sport i dok god ga ta želja drži, imaće našu podršku“ – rekao je ponosni tata.

Stefan Dangubić, takođe fudbaler, ali voli još karate i plivanje, osvojio je drugo mesto, i nesporno je da već u ovim godinama Stefan ima dobre predispozicije, a njegova mama se trudi da već u ovim godinama vodi računa o njegooj ishrani.

Nakon Stefana, kroz cilj je prošao Bogdan Savić i osvojio treće mesto. Zadihani Bogdan je pretendovao na prvo mesto ali je priznao da se nije spremao pa je dobio utešno treći mesto. Svakako je mnogo srećan zbog medalje i nagrada.

Svi osvajači medalja su dobili pehare, cveće, slatkiše, a Andrej je ovenčan lovorovim vencem i uručean mu je glavna nagrada – bicikl. Za svoju srčanost svi učesnici maratona dobili su medalje, diplome, majice i „Soko štark“.

U ostalim kvalifikacionim trkama pobedili su i učestvovali u finalu Vasilije Novaković (Dečiji lug) 40 sekundi, Vanja Filipović (dečiji gaj) 41, Vukašin Stojić (Zvezdana prašina) 39, Milica Grčić (Veverica) 42, Bogdan Popović (Dunavska) 39, Boško Stamenković (Sveta Petka) 40, Pavle Ivanović (Petar Pan) 40, Vasilije Dudić (Sveti Sava) 37 i Mina Čuljak (Biser) 41, koja je imala peh da padne u finalnoj trci pa je stigla poslednja, a za utehu pripala joj je utešna nagrada „super puž”.

Na prvoj revijalnoj trci učestvovalo je 26 dece sa invaliditetom, a na drugoj 15 članova Beogradskog atletskog kluba. Među mladim atletičarima najbolja je bila Teodora Zorić, učenica drugog razreda.

Dečji maraton je organizovalo preduzeće „Beogradski maraton” i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda, a nagrade za sve učesnike obezbedili su Soko Štark, UNIQA osiguranje, IDEA i Derby.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login