Kragujevački kulinari doneli pun kofer medalja iz Rumunije

NAGRADE, PROMOCIJA SRBIJE, TURIZAM  
Kragujevački kulinari doneli pun kofer medalja iz Rumunije

SJAJNE VESTI IZ RUMUNIJE

Na „Black Box Moldavian Culinary cup“ – internacionalnom kulinarskom kupu u rumunskom gradu Jašiju, naši kragujevački kuvari uokvirili su zlatnim slovima ime Kragujevca na svetskoj gastronomskoj mapi.
Na prestižnom profesionalnom internacionalnom takmičenju kulinara u Rumuniji koji je održan od 23-24. aprila u najtežoj kulinarskoj disciplini „Crna Kutija“ gde ekipe imaju zadatak da pripreme jela od nepoznatih namirnica i sve to pod strogim sudijskim okom Svetske asocijacije šefova kuvara i Svetskog udruženja master šefova, tim kragujevačkih kulinara su posle uspeha prošle godine u Alanji u Turskoj, pokazali svoja kulinarska umeća i dokazali da je Kragujevac postao ozbiljna kulinarska sila.

Uspeh je utoliko veći jer su četvorica srpskih predstavnika na profesionalnom nadmetanju u Rumuniji dvadestogodišnjaci! Stefan Nikolić, Marko Lazić, Aleksandar Milanović, Dejan Vico i predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović koji je predvodio naš mladi tim osvojili su ukupno 2 zlatne, 9 srebrne, 6 bronzane medalje, pehar, šest počasna odličja i odlikovanje Švedske asocijacije kuvaraukupno 25 blistavih priznanja!
Ovaj izvanredan rezultat ostvaren je u konkurenciji više od 300 učesnika iz 20 zemalja iz čitavog sveta.
Predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović kome je još jednom pripala čast da bude deo tima internacionalnog sudijskog žirija, rekao je da je ovo do sada neviđen uspeh za kragujevačku gastronomiju jer su se naši kulinari takmičili sa najboljim profesionalnim kulinarima iz čitavog sveta i ostvarili ogroman uspeh. Tim HoReCa asocijacije Kragujevac posle iscrpljućeg puta od čak 20 sati, za razliku od ostalih timova koji uz pratnju eksperata na ovakva takmičenja odlaze u svojim avionima, po dolasku u Jaši saznala da se takmiči u ranim jutarnjim časovima. Nakon samo 3 sata sna, naši momci su ušli u takmičarski boks i pripremali jela do skoro u ponoć dokle je trajalo takmičenje! Nakon 48 sati puta i takmičenja, ujutru su opet nastavili sa takmičenjem narednih 12 časova! Nakon 72 časa neprekidnog rada, morali smo da vozimo još 20 sati do Kragujevca!
Stoga, ovom prilikom moram da odam priznanje našim mladim momcima koji su zaista herojski pokazali kako se profesija i Grad Kragujevac koji predstavljaju voli i poštuje. Motivacija, znanje i želja za uspehom su nadvladali sve poteškoće i uspeli smo da još jednom da pokažemo svetu kakvu gastronomsku budućnost imamo. Sledeće takmičenje je zakazano u Bugarskoj sredinom maja i očekujemo da će kulinari HoReCa asocijacije nastaviti da predstavljaju Kragujevac i Srbiju u najboljem svetlu ali i na svim drugim međunarodnim takmičenjima. Duboko verujem da će nam Grad Kragujevac odobriti sredstva koja su nam potrebna da bi nastavili da nižemo ovakve uspehe i omogućiti da se usavršavamo u boljim uslovima.
Mladi juniori HoReCa asocijacije su izjavili da su počastvovani što su predstavljali Kragujevac i Srbiju u Rumuniji i sa skromnim osmehom izjavili da su zadovoljni ostvarenim rezultatima –

„Prezadovoljni smo ostvarenim uspehom. Osećamo jaku motivaciju da i dalje napredujemo i da ubuduće predstavljamo kragujevačku gastronomiju u najboljem svetlu. Trenutno samo želimo dobro da se naspavamo i odmorimo, jer nas očekuje naredno veliko takmičenje u Bugarskoj“ – kažu kroz osmeh naši zlatni momci.

BRAVO! BRAVO! BRAVO!

SJAJNO!



2 odgovora na temu "Kragujevački kulinari doneli pun kofer medalja iz Rumunije"

  1. Pingback: Nastavljen zlatan niz – Podvig Kragujevačkih kulinara na Internacionalnom Balkanskom kulinarskom kupu u Bugarskoj | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Nastavak zlatne serije - Kragujevački kulinari osvojili Istanbul! - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login