Janko se pobedom nad Hansom Kastiljom vratio na teren

TENIS  
Janko se pobedom nad Hansom Kastiljom vratio na teren

SJAJNE VESTI DONOSI JANKO TIPSAREVIĆ

Posle dugog oporavka od 7 meseci Janko Tipsarević se pobedom vratio na teniski teren. Reket je ukrstio sa Čileancom Hansom Kastiljom (206. igrač sveta) i posle 2 i po sata odneo pobedu rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:5), 3:6 i 6:4. Ovaj turnir u Ostravi (Češka) Janko je osvojio 2004. a ovo je idealno mesto za „novi“ početak našeg tenisera.
Tipsa je u svom stilu odigrao meč i pokazao da je povreda prošlost pa se u predstojećim mečevima možemo nadati sjajnom tenisu. U ovom meču borba je bila skoro izjednačena, što govori i statistika: 4 duple servis greške za oba tenisera, a Čileanac je imao više aseva (5:3). Svi ostali parametri su gotovo izjednačeni.
Prvo je Janko mnogo bolje snašao u taj-brejku prvog seta, da bi Kastiljo uzvratio sa 6:3 u drugom setu. Usledio je treći set u kojem je Podlipnik-Kastiljo u većem delu imao prednost ali je naš teniser pri rezultatu 4:3 za protivnika napravio podvig i preokrenuo meč u svoju korist. Došao je Janko do prve set lopte koju nije uspustio i na taj način krunisao ovaj meč pobedom.

Pogledajte detalje iz meča Janka i Hansa Kastilja:

Janko Tipsarević uspešno se vratio na teniske terene i postavio ispred sebe prvi cilj, plasman u Top 100 do kraja godine. Poslednji meč je odigrao u septembru 2015. godine. Njegov protivnik u drugom kolu ovog turnira biće Čeh Marek Mihalička.

„Nije bilo lako ni za koga zbog vetra koji je duvao, ali sam srećan što sam ostvario pobedu posle duge pauze. To nije bio lep meč, ali je važno da sam pobedio“ – rekao je Tipsarević posle meča.

U drugo kolo se plasirao i naš Laslo Đere koji je savladao domaćeg tenisera Satrala 3:6, 6:4, 6:3. Naredni protivnik biće mu Peđa Krstin, pa će to biti okršaj dva Srbina.

NAPRED TIPSA! NAPRED LASLO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Janko se pobedom nad Hansom Kastiljom vratio na teren"

  1. Pingback: Laslo Đere u četvrtfinalu turnira u Ostravi | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login