Laslo Đere u četvrtfinalu turnira u Ostravi

TENIS  
Laslo Đere u četvrtfinalu turnira u Ostravi

SJAJNE VESTI IZ ČEŠKE OSTRAVE

Mladi srpski teniser Laslo Đere (214. teniser sveta) se pobedom nad Peđom Krstinom od 2:1, po setovima 6:7 (2:7), 7:5 i 4:6, plasirao u četvrtfinale turnira u Ostravi. Srpski derbi na ovom turniru, kako su ga prozvali, pripao je slabije rangiranom teniseru, koji pokazuje sjajne igre u poslednjem periodu.

Prvi set je bio neizvestan do samog taj-brejka u kome je Laslo pokazao veću prisebnost i slanažljivost te ga dobio sa 7:2. Uzvratio je Peđa u drugom setu i izjednačio, da bi u trećem setu postigao brejk prednosti i priveo meč kraju.

Pobedom nad Kristinom i pobedom nad Janom Satralom (3:6, 6:4 i 6:3) Đere će dobiti poene, a ukoliko prođe i sledećeg takmičara mogao bi ući u 200 najboljih na ATP listi. Peđa Krstin će i pored ovog poraza zadržati svoje 161. mesto na ATP listi.

Sa druge strane Janko Tipsarević je nakon sjajne pobede poražen u osmini finala od češkog tenisera Mareka Mičaličke sa 2:1 (3:6, 7:6 (7:1) i 6:4). Meč ove dvojice tenisera je lako mogao da pripadne Janku jer su igrali prilično izjednačeno, ali je Marek na vreme uzeo brejk i tako priveo meč kraju.

U narednom meču i borbi za polufinale ovog turnira rekete će ukrstiti naš mladi teniser Laslo Đere i Marek Mičalička. Biće ovo prvi veći ispit za srpsku tenisku nadu, pa sa nestrpljenjem očekujemo početak meča.

NAPRED LASLO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login