Izložba „Da se ne zaboravi“ u Domu vojske

ISTORIJA, IZLOŽBE  
Izložba „Da se ne zaboravi“ u Domu vojske

SJAJNE VESTI I NIŠKE VESTI PODSEĆAJU

Šta je sve Srbija doživela tokom 76 dana NATO bombardovanja 1999.godine? Izgubljeni ljudski životi, sudbine i razaranja, trenuci zamrznuti večno kamerom Milana Čuljića, sada podsećaju Nišlije na te strašne dane.

„Ova Izložba u Domu vojske podseća na agresiju NATO na SRJ i stradanja koja mi nikada ne smemo zaboraviti, imena i prezimena ljudi koji su dali živote za slobodu koju mi danas živimo“ – istakao je na otvraranju izložbe komandant Kopnene Vojske, general potpukovnik Milosav Simović.

Na otvaranju Izložbe slika “Da se ne zaboravi”, gradonačelnik Niša Zoran Perišić, Boban Džunić predsednik Gradske opštine Palilula, predstavnici udruženja boraca i Okruga.

U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove. Procene štete kreću se od 30 do 100 milijardi dolara. Konačan broj žrtava zvanično nije saopšten, a srpske procene kreću se između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 5.000 ranjenih.

Poseban fokus izložbe je na ekološkoj katastrofi – ekocidu, jer je upotrebljavana municija sa osiromašenim uranijumom koji nas, naglašava autor izložbe, i dalje ubija i tek će nas ubijati!?

Postavka izložbe u Domu Vojske Srbije u Nišu biće otvorena do 15. maja od 9 do 19 sati.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak-intervju je prenesen u celosti bez izmene.Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login