Fenomenalni Novak pobedio sjajnog Nišikorija i zakazao finale sa braniocem titule Endi Marejom

TENIS  
Fenomenalni Novak pobedio sjajnog Nišikorija i zakazao finale sa braniocem titule Endi Marejom

SJAJNE VESTI IZ MADRIDA

Sjajan meč između dva odlična tenisera obeležio je drugo polufinale „Mutua Madrid Open“-a. Novak Đoković je savladao Keija Nišikorija rezultatom 2:0, po setovima 6:3, i 7:6 (7:4). Jasno je da je Japanac, inače 6. igrač sveta, sa pravom dospeo u polufinale ovog turnira. Velika upornost i otpor koji je pružio u meču oduševili su sve koji su gledali meč.

Ovaj duel su obeležile 2 upečatljive scene, za Novakove navijače veoma šokantne. Uvodni gem u kojem je Novak servirao za malo da pripadne Nišikoriju. Za samo 90 sekundi Nišikori je došao do 3 brejk lopte, ali još upečatljiviji je momenat kada Nole uspeva da hladnokrvno stigne rezultatsku razliku i dobije gem. Do kraja seta Nole je uspeo da u 8. gemu osvoji brejk iz druge šanse, i da pri rezultatu 5:3 uzme još jedan i tako završi prvi set. Bilo je potrebno 40 minuta da Nole okoča prvi set – 6:3.

Naredna upečatljiva scena je prva šansa da Nole reši meč. Igrao se 10. gem i Nole je servirao za meč. Dobijena tri pone ai 3 meč lopte za našeg tenisera, međutim Nišikori je sve iznenadio. Uspeo je Japanac da osvoji ovaj gem i tako produži meč. U sledećem gemu je bio odličan na svom servisu pa je Nole morao da servira za ostanak u setu. Bio je uspešan pa se igra produžila i u taj-brejku. Svetski broj 1 je u taj-brejku bio na visini zadatka i posle 119 minuta igre stigao do svog 90. finala u karijeri.

Statistika:

– as poeni (5-1)
– dvostruke servis greške (2-2)
– direktni poeni (22-30)
– neiznuđene greške (18-27)

Pogledajte sve detalje iz oba polufinalna meča:

Noleta od nove titule deli samo meč sa Endi Marejom (pobedio Rafaela Nadala rezultatom 7:5 i 6:4.) koji je ujedno i branilac titule. Ukoliko Nole pobedi biće mu to 64. titula u karijeri i time bi se izjednačio sa legendarnim Pitom Samprasom. U dosadašnjim susretima protiv Mareja Novak vodi sa 22-9. Poslednji put rekete su ukrstili u finalu ovogodišnjeg Australijen Opena u kojem je trijumfovao Srbin (6:1, 7:5, 7:6).

Meč prvog i drugog reketa sveta počinje 18:30h.

NAPRED NOLE!
SREĆNO!

SJAJNO!