Srpski dvojac bez kormilara Nenad Beđik i Miloš Vasić veslaju u finalnoj trci Evropskog prvenstva

OSTALI SPORTOVI  
Srpski dvojac bez kormilara Nenad Beđik i Miloš Vasić veslaju u finalnoj trci Evropskog prvenstvaSJAJNE VESTI DONOSE MILOŠ VASIĆ I NENAD BEĐIK

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Nenad Beđik plasirao se u finale Evropskog prvenstva za seniore u Brandenburgu. Oni su u borbi za polufinalnu trku prvo ubedljivo pobedili u prvoj kvalifikacionoj grupi, te sa ukupno drugim rezultatom kvalifikacija pokazali da su direktni konkurenti za medalju. Potom su juče obezbedili finale tako što izvozili trku za 7:28.12 i osvojili treće mesto u prvoj grupi polufinala.
Naš dvojac će tako braniti bronzu sa prošlogodišnjeg šampionata Starog kontinenta u Poznanju.

Srpski olimpijski dvojac bez kormilara takmičiće se sa posadama Holandije, Mađarske, Velike Britanije, Češke i Belorusije.
Trka je na programu u nedelju od 10:33, a ovo nadmetanje moći će da se prati na kanalu Eurosport 2.

Na Evropskom prvenstvu za seniore za odličja se bori 520 veslača i veslačica iz 34 zemlje. Srbiju predstavlja samo dvojac bez kormilara Vasić – Beđik, koji će braniti boje naše zemlje i na Olimpijskim igrama u Riju. Ostali srpski čamci su propustili ovaj šampionat zbog priprema za Olimpijsku kvalifikacionu regatu u Lucernu od 22. do 24. maja.

NAPRED MOMCI!
SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login