Novak Đoković prošao u treće kolo Mastersa u Rimu

TENIS  
Novak Đoković prošao u treće kolo Mastersa u Rimu

SJAJNE VESTI IZ RIMA

Novak Đoković je uz malo više muke uspeo da preprodi prvu prepreku na mastersu u Rimu. Svetski broj 1 je savladao neugodnog francuskog veterana Stefana Roberta (103. teniser sveta) rezultatom 2:0, po setovima 7:5 i 7:5.
Svi su očekivali da će Nole lako doći do pobede, ali kao što to biva očekivanja budu na velikom testu. Stefan je pokazao da je i dalje u formi i da može šarirati najboljim igračima sveta. Na početku meča imali su sigurne svoje servise da bi već u trećem gemu bila brejk šansa za Francuza koju je Nole spasio. Do kraja meča svetski broj 1 nije uspeo da napravi brejk ali je u 12. gemu ovog seta pokazao da ima dovoljno snage i iskustva da iskoristi slabosti protivnika i uzme brejk za konačan rezultat prvog seta 7:5.
Drugi set je izgledao kao da meč počinje. Ista slika samo drugi epilog. Treći gem ovog seta, prilika za Stefana koju on ovaj put ne pušta i osvaja brejk! Sledi Novakovo „buđenje“ i u 8. gemu vraća brejk i privodi set na isti način – brejkom u 12. gemu za identični rezultat kao u prethodnom setu 7:5.

Interesantan deo u meču bio je u 10. gemu na servis Noleta. Iznad terena pojavio se helikopter koji je radio reportaže za ovaj turnir. To je vidno omelo našeg tenisera pa meč nije završio u ovom gemu nego je morao da se pomuči da povrati brejk i finišira meč.

U osmini finana Novak igra protiv Tomaša Belučija iz Brazila koji je dobio Francuza Nikolasa Maua 6:4, 6:3. Meč je na programu danas od 19:30h.

NAPRED NOLE! SREĆNO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login