„Dan porodice“ u parku Čair

HUMANOST, ZDRAV ŽIVOT, DECA, PORODICA  SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Članovi uže i šire porodice i organizacije i institucije čiji je rad usmeren na porodicu okupiće se drugi put zaredom na dan obeležavanja Međunarodnog dana porodice, a u okviru manifestacije „Dan porodice“ u parku Čair iza Dečjeg kulturnog centra u Nišu, u nedelju, 15. maja od 12 sati.

Ove godine prijavljeno je preko 30 organizacija, a u samom programu učestvuje više od 100 muzičkih, plesnih, akrobatskih, pokaznih grupa i pojedinaca.
Tako će niški osnovci izvesti predstavu „Dete, nemoj da se predaš“ rađenu u okviru istoimenog projekta, a posetioci će moći da uživaju i u muzičkim izvedbama učenika Muzičke škole i udruženja GRUBB, kao i u plesnim i akrobatskim tačkama ANIP Mozaik, Plesnog kluba Primavera, USB i Fox, kao i pokaznim tačkama aikido veštine Udruženja Taka.

Manifestaciju „Dan porodice“ organizuju Super građanin i Super radio, a pridružili su se i Oxford centar, Momentum Strategies NLP Centar, Psiho sfera, NURDOR, Moja podrška dojenju – Tereza Kiš, Ćaslalište za mame u NIšu, Joga Irene Paunović, Drugačiji zajedno, Dečji kulturni centar Niš, Zooplanet, Dečja akademija sporta, Musicorn, Crveni krst Niš, Odred izviđača Lola, posetioce i učesnike porodičnog kviza obezbeđene su interesantne nagrade. Glavnu nagradu obezbedila Specijalna bolnica za rehabilitaciju Vranjska Banja – vikend za dve osobe!

Cilj obeležavanja Međunarodnog dana porodice je afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između žena i muškaraca u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Manifestacija “Dan porodice” osmišljena je pre svega da bi se na jednom mestu okupilo što više pojedinačnih porodica, ali i što više članova uže i šire porodice, da to vreme koje će provesti zajedno bude ispunjeno sadržajima koji će zabaviti sve članove porodice, ali i uputiti ih na institucije, organizacije i udruženja, kao i neformalne grupe koje im mogu pružiti podršku u svim važnim segmentima porodičnog života – zdravstvenim, obrazovnim, socijalnim, rekreativno-zabavnim.

PROGRAM JE PODELJEN NA 3 DELA:
– Scensko-zabavni program u centralnom delu manifestacije, gde će svoje znanje, veštine i talenat pokazati razne rekreativne grupe, a u određenim segmentima i sami posetioci,
– Radionice i predavanja – u prostoru oko centra biće postavljeni punktovi udruženja, organizacija i institucija koje učestvuju na manifestaciji.
– Edukativno-rekrativno-zabavni program za celu porodicu kroz demonstraciju rada udruženja, specijalizovanih službi sl.

OVE NEDELJE POSVETITE VREME SVOJOJ PORODICI! ZABAVITE SE, INFORMIŠITE I OSVOJITE NAGRADE

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login