Novak Đoković „izbacio“ večitog rivala Rafaela Nadala i otišao u polufinale masters turnira u Rimu

TENIS  
Novak Đoković „izbacio“ večitog rivala Rafaela Nadala i otišao u polufinale masters turnira u Rimu

SJAJNE VESTI IZ RIMA

Novak Đoković je savladao večitog rivala Rafaela Nadala sa 2:0 (7:5 i 7:6 (7:4)) u četvrtfinalu masters turnira u Rimu. Okršaj dva diva svetskog tenisa prošao je u znaku sjajnog meča. I pored Noletove pobede gledaoci su mogli da uživaju u sjajnim razmenama udaraca kao i u neverovatnim poenima. Možemo slobodno zaključiti da je ovo bio jedan od najboljih i najkvalitetnijih mečeva između ovih teniskih legendi u poslednjih nekoliko godina. Nole je povećao prednost u međusobnim duelima nad Špancem na 26-23, a veoma interesantna činjenica je da su u poslednjih 11 godina upravo Novak i Rafa osvajali turnir u Rimu.

Uprkos vetru koji je duvao i pravio problem igračima u prvom setu više je prijao Nadalu koji se bolje pokazao, ali Nole je uspeo brzo da se vrati. Pri rezultatu 6:5 servirao je Nadal, a Nole je imao priliku čak nekoliko puta da osvoji brejk i set. Učinio je to iz 4. puta i na najepši mogući način krunisao prvi set. Ovaj poen je pre svega bio atraktivan, a Nole je osvajanje prvog seta proslavio burno uz puno emocija. Kranji rezultat 7:5.
U drugom setu borba je bila izjednačena, a Nadal je kao i u prvom setu imao prednost brejka. Međutim, Nole je set odveo u taj-brejk gdje je posle dva sata i 24 minuta igre postavio konačan rezultat drugog seta 7:6.

Pogledajte detalje iz mečeva odigranih danas::

Statistika:
– as poeni (3-2)
– dvostruke servis greške (2-1)
– direktni poeni (27-23)
– neiznuđene greške (27- 31)

U polufinalu mastersa u Rimu Nole se sastaje sa Keijem Nisikorijem koji je savladao Tima iz Austrije sa 2:0 (6:3 i 7:5).
Meč ova dva odlična tenisera na programu je u subotu od 20:00h. Podsetimo da su Nole i Nišikori odigrali meč pre samo nedelju dana u Madridu gde je srpski teniser takođe u polufinalu savladao Japanca rezultatom 2:0.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login